Albert Heijn in prijsconflict met Nestle - media

Door ABM Financial News op 19 januari 2022 20:40 | Views: 6.122

Albert Heijn in prijsconflict met Nestle - media
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Albert Heijn is in een prijsconflict geraakt met Nestlé en Ad van Geloven, waardoor producten van onder meer Maggi, Mora, Nescafé en KitKat niet langer aan de supermarktketen worden geleverd. Dit meldde Distrifood woensdag op basis van bronnen binnen Albert Heijn. 

Nestlé en Ad van Geloven willen prijsverhogingen doorvoeren, maar Albert Heijn weigert dat. Als gevolg werd besloten om producten van beide partijen niet meer te leveren aan de supermarktketen. 

In een reactie aan het FD laat Albert Heijn weten dat het zou gaan om een prijsstijging van meer dan 20 procent bij producten van Nestlé. "Deze stijging is onacceptabel voor onze klanten", aldus de supermarktketen tegenover de krant. 

In totaal zullen 24 producten van Nestlé tijdelijk niet te koop zijn in supermarkten van Albert Heijn. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

9 Posts
maxim 1
0
Kunnen we binnen kort het aandeel weer oppikken voor 24 euro, geen Nestle producten betekend direct dat klanten naar de concurrent gaan. Hebben ze eerder geprobeerd met koffie producten ( podcast nummer 68 van Rowan Nijboer met Martien van Linden) luister en geniet.
Jurre
3
quote:

maxim 1 schreef op 19 januari 2022 21:26:


Kunnen we binnen kort het aandeel weer oppikken voor 24 euro, geen Nestle producten betekend direct dat klanten naar de concurrent gaan. Hebben ze eerder geprobeerd met koffie producten ( podcast nummer 68 van Rowan Nijboer met Martien van Linden) luister en geniet.

Wat een onzin, anders had AH dit nooit gedaan.
paul belegt echt.
0
Goed MVO schap van Ahold. Maak er groot nieuws van en Nestlé gaat onderuit. Mensen blijken nu al meer op prijs te gaan letten. Sommige bedrijven maken misbruik.
neo_mkl
2
Nestlé is geen zuivere koffie als bedrijf, maffia praktijken bijvoorbeeld hoe ze omgaan met drinkwater.
Bernard
1
klebel
0
Prijzen gaan maar door het dak, goede zaak dat Appie er een keer paal en perk aan stelt want het word wel érg duur allemaal! Ik hoop dat de andere ketens er in mee willen gaan.
Red_
1
Misschien wil Unilever wat meer leveren in ruil. Die hebben nog wat goed te maken op de beurs
ZJZDOBIZS
1
Er is helemaal geen inflatie.

Dat zegt de ECB toch....

20%, nou en, transitory..... en met 20% al zeker want dat het weer 20% wordt volgend jaar is minder waarschijnlijk dus in 20.....34 staan we wel weer net onder de 2%.... aldus de ecb...

Dus we hoeven nu niks te doen behalve lekker door printen en de schuld van het geprinte geld bij de massa en de opbrengst on de vorm van winst op opgeblazen assets bij de super rijken.

Niet voor niets de berichten dat daar de honderden miljarden je om de oren vliegen, dat is gewoon heel erg vaak die 40 tot 200 euro die u en ik er op achteruit gaan elke maand.

Ow de overheid gaat dat 'compenseren' ???

Met welk geld en wie moet dat weer een keer terug betalen??

Dus eigenlijk leent u dat maar het staat alleen niet op uw eigen huishoudboekje.

Jaja daar is tie weer, de als maar exploderende rekening van de volgende generatie.

Mooi man die ECB, lekker achter de feiten aanlopen en de massa uitroken ten faveure van de rijken en precies het tegenovergestelde roepen.....

Tja als je kijkt wie er werken en waar ze gewerkt hebben niet zo raar natuurlijk.
Bij die investment banks met goldman als hof leverancier deden ze precies het zelfde.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront