'Unilever overweegt hoger bod op consumententak GlaxoSmithKline'

Door ABM Financial News op 17 januari 2022 09:27 | Views: 6.110

'Unilever overweegt hoger bod op consumententak GlaxoSmithKline'
Beeld: Unilever

(ABM FN-Dow Jones) Unilever is in gesprek geweest met banken voor aanvullende financiering om een hoger bod te kunnen doen op de consumententak van GlaxoSmithKline. Dit schreef persbureau Bloomberg op basis van bronnen.

Unilever deed al drie biedingen op de tak, waarvan de laatste op 20 december van 50 miljard pond.  Dit bedrag bestaat uit 41,7 miljard pond aan contanten, aangevuld met 8,3 miljard pond aan aandelen Unilever.

GlaxoSmithKline heeft alle drie biedingen afgewezen. Het bod zou niet de huidige en verwachte toekomstige waarde van de consumententak voldoende weerspiegelen.

Om die reden zou Unilever in gesprek zijn gegaan met banken om aanvullende financiering te bekijken om zo een hoger bod te kunnen doen, aldus de bronnen tegenover Bloomberg.

Uiteindelijk zou Unilever enkele niet-kernactiviteiten van de consumententak van GlaxoSmithKline kunnen doorverkopen om de financiering voor de overname rond te krijgen, aldus Bloomberg.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
JJMM
0
Red_
1
quote:

JJMM schreef op 17 januari 2022 09:50:


Laat Unilever zelf eens een tandpasta ontwikkelen zo moeilijk kan dat niet zijn.


Die hebben ze al meer dan genoeg.
Kansloos verhaal dit helaas. Aandeelhouderswaarde loopt al gigantisch achter ten opzichte van een Nestle of P&G. En dan deze misstap ook nog eens. Schaam me kapot als (zeer kleine) aandeelhouder.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront