Unilever evalueert portefeuille

Door ABM Financial News op 17 januari 2022 08:43 | Views: 7.478

Unilever evalueert portefeuille

(ABM FN-Dow Jones) Unilever is gestart met een strategische herbeoordeling van de portefeuille, waarbij er meer nadruk moet komen te liggen op groeisectoren. Dit maakte het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern maandagochtend bekend.

Een eerste conclusie uit die beoordeling is dat Unilever zijn activiteiten op het gebied van persoonlijke verzorging, gezondheid en hygiëne wil versterken. In deze segmenten ziet Unilever kans om een hogere duurzame groei te realiseren.

Daarbij dienen grote overnames te worden afgewisseld met meer desinvesteringen van merken die minder opleveren. Zo hoopt Unilever na iedere overname dat de zogeheten gearing weer vlot terugkeert naar het huidige niveau.

Unilever nam al een voorschot door 50 miljard pond te bieden op de consumententak van GlaxoSmithKline en Pfizer. De betreffende divisie zou volgens Unilever strategisch goed passen bij het bedrijf.

GlaxoSmithKline heeft het bod, inclusief twee eerdere biedingen, afgewezen. Het laatste bod zou nog steeds niet de huidige en verwachte waarde van de consumententak voldoende weerspiegelen.

Verder liet Unilever maandag weten dat het later deze maand "een grote" aankondiging zal doen om de prestaties op te voeren.

Op 10 februari staan de kwartaalcijfers geagendeerd.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
Lepre Chaun
0
Fred van Beek (54), vice president Customer Development en daarmee de hoogste commerciële baas van Unilever Nederland, vertrekt per 1 april bij Unilever.

Verder liet Unilever maandag weten dat het later deze maand "een grote" aankondiging zal doen .
Hans2021
0
Afwachten dan maar. Er staat in ieder geval wat te gebeuren teneinde aandeelhouderswaarde te creeren.
Halte
0
Ze zouden toch eventueel nog de voedingstak afsplitsen en naar ( waarschijnlijk) Amsterdamse beurs brengen ?
JJMM
0
Red_
0
quote:

Hans2021 schreef op 17 januari 2022 08:55:


Afwachten dan maar. Er staat in ieder geval wat te gebeuren teneinde aandeelhouderswaarde te creeren.


Als u een min van 6% waarde creëren noemt...
Red_
0
quote:

JJMM schreef op 17 januari 2022 09:51:


Laat Unilever zelf eens een tandpasta ontwikkelen zo moeilijk kan dat niet zijn.


Die hebben ze al meerdere in het assortiment. Dit is gewoon een dom bod en waardeloos management. Spijt er van dat ik aandelen niet eerder de deur heb uitgemikt. Nestle en P&G doen het echt stukken beter.
Mr.Windows
0
Qua producten krijgen ze nou niet echt iets binnen. Prodent is van Unilever en Advil dat is een dure paracetemol zeg ik maar. Ze komen dan ook naast de AH met wat items in de Kruidvat's en Etos'van de wereld maar of dat nou zeg maar de marketing power is zoals Nestlé met Nespresso, KitKat en Maggi www.nestle.nl/brands Tja dan is P&G en Nestlé de bovenliggende partij.

Een voordeel voor ons als Nederlanders...Unilever is een Brits bedrijf ;)
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront