Shell positief over gasontwikkelingen, productie valt wel lager uit

Door ABM Financial News op 7 januari 2022 08:58 | Views: 20.452

Shell positief over gasontwikkelingen, productie valt wel lager uit
Beeld: Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Shell is positief gestemd over de gasontwikkelingen, maar de gasproductie stond wel onder druk door onverwacht onderhoud. Dit maakte het energieconcern vrijdag voorbeurs bekend in een update over het vierde kwartaal.

De resultaten bij de tak Integrated Gas zullen in het afgelopen kwartaal naar verwachting aanzienlijk hoger uitvallen in vergelijking met het derde kwartaal van 2021, doordat Shell onder meer leveringsproblemen wist op te lossen. Wel stond de gasproductie wat onder druk door een onverwachts onderhoud.

De productie zal uitkomen in de range van het equivalent van 910.000 tot 950.000 vaten olie per dag. Shell mikte eerder nog op 940.000 tot 980.000.

Bij de Upstream divisie rekent de onderneming op een productie in de range van het equivalent van 2,15 en 2,25 miljoen vaten olie per dag. Deze raming valt wel binnen de eerder afgegeven outlook.

De resultaten bij olieproducten zullen naar verwachting significant zijn verslechterd ten opzichte van het derde kwartaal. De verkoopvolumes zouden volgens Shell tussen de 4 en 5 miljoen vaten per dag kunnen zijn in het vierde kwartaal, hetgeen minder is dan de 4,2 tot 5,2 miljoen waar Shell eerder op mikte. 

De marges bij Chemie stonden volgens Shell ook onder druk in de laatste drie maanden van 2021. De verkoopvolumes zijn vermoedelijk uitgekomen tussen 3,3 tot 3,6 miljoen metrische ton tegen 3,5 tot 3,9 miljoen uit een eerdere raming.

Shell besloot daarnaast op 31 december om de resterende opbrengst van de verkoop van het Permian Basin aan ConocoPhilips van 5,5 miljard dollar aan te wenden voor het inkopen van eigen aandelen. Shell zei dat dit nog bovenop de reguliere uitkeringen zal zijn van 20 tot 30 procent van de kasstroom.

Update: om meer informatie toe te voegen.  

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

8 Posts
Charlemagne
5
JJMM
1
Als je goed leest komt er een dividend verhoging aan en dit heb ik al in de wandelgangen gehoord ook. Dan kan het heel hard naa de 25 Euro gaan. Koerdoel van Barclays ligt op 27 Euro en die weten vast ook meer van insiders.
8ball
2
het goede nieuws is dat de volledige 5,5 miljard van de verkoop permian basin waarvan de bestemming nog onzeker was nu wordt aangewend voor inkoop eigen aandelen ipv dividend en dat lijkt me op de huidige koers de enige juiste beslissing, geen eenmalig dividend maar voor altijd minder uitstaande aandelen
Hierdiepoen
1
quote:

8ball schreef op 7 januari 2022 15:08:

het goede nieuws is dat de volledige 5,5 miljard van de verkoop permian basin waarvan de bestemming nog onzeker was nu wordt aangewend voor inkoop eigen aandelen ipv dividend en dat lijkt me op de huidige koers de enige juiste beslissing, geen eenmalig dividend maar voor altijd minder uitstaande aandelen
Is amper 6% van de beurskapitalisatie.
Kopzorgen over erfpacht
0
Er zit het nodige tegen, maar toch wordt het een fantastisch resultaat over 2021. Dat is wel duidelijk. De dividendverhoging is enige weken geleden al aangekondigd. Daar heb je geen wandelgangen voor nodig.
mathijsjelle
1
quote:

Hierdiepoen schreef op 7 januari 2022 17:02:

[...]Is amper 6% van de beurskapitalisatie.
Amper?! Pfff dat is echt een behoorlijk hoog percentage.
8 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront