Pharming en Sanofi verlengen samenwerkingsovereenkomst

Door ABM Financial News op 23 december 2021 07:20 | Views: 13.529

Pharming en Sanofi verlengen samenwerkingsovereenkomst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group en Sanofi hebben hun strategische samenwerkingsovereenkomst voor productie verlengd. Dit maakte het Leidse biotechbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De bestaande 11-jarige samenwerking met Sanofi zal met 5 jaar worden verlengd. 

Pharming meldde daarnaast de realisatie van zijn downstream-productiefaciliteit in Oss niet langer na te streven en daarmee ongeveer 40 miljoen dollar aan investeringskosten te besparen.

Het met vijf jaar uitgebreide contract met opties voor verdere verlenging, maakt volgens het biotechbedrijf voortzetting mogelijk van de downstream-verwerking bij de productie van Ruconest.

"In de afgelopen 11 jaar heeft Sanofi consequent getoond de juiste partner voor Pharming te zijn met een telkens stipte leverantie van de hoogste kwaliteit. We zien uit naar voortzetting van onze samenwerking", aldus CEO Sijmen de Vries, die ook aangaf dat Pharming zich nu volledig gaat richten op zijn kerncompetenties, ofwel: "de ontwikkeling en commercialisering van onze producten en met onze mensen en ons kapitaal blijven streven naar investering in aanvullende groeimogelijkheden op korte termijn door middel van het in licentie nemen of verwerven van producten in een late fase van ontwikkeling."

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

7 Posts
Kaviaar
1
Als de productie geborgd is en al jarenlang naar goed bevinden, dan houdt Pharming veel geld over voor andere doeleinden.
Bilderberg007
0
Kosten voor Sanofi zijn ook niet heel hoog. Precieze bedragen niet bekend maar zit verstopt in de 20 mln productiekosten per jaar. Dat is dan inclusief de konijnenfarms en de kosten voor afvullen bij bioconnection.
MD2018
0
Eigenlijk slecht nieuws, betekend dat de groei afneemt! Lijkt toch echt dat pharming niet meer de groei kan realiseren die ze dachten.
Pjotr
1
quote:

MD2018 schreef op 23 december 2021 07:57:


Eigenlijk slecht nieuws, betekend dat de groei afneemt! Lijkt toch echt dat pharming niet meer de groei kan realiseren die ze dachten.
+

Dat betekenT

leg eens uit wat het slechte nieuws is dan?
France 22
0
Wispelturig Pharming, eerst moesten en zouden ze de productie in eigen handen nemen, ter verhoging van de winstgevendheid, op termijn kost dit dus geld.

Mmdeugen
0
Slimme zet. De kosten stijgen voor productieomgevingen, mede vanwege het maken van vaccins i.v.m. Corona.
Daar komen t.z.t. meerdere locaties beschikbaar voor productielijnen t.b.v. andere geneesmiddelen.
Als kwaliteitscontrole locatie kan het pand in Oss dan ook gelijk dienen voor de andere nieuwe geneesmiddelen die waarschijnlijk op de markt komen.
Strategisch waarschijnlijk een wijs besluit.
Mmdeugen
0
Het pand in Oss zou pas in 2023 op zijn vroegst klaar zijn. Waarschijnlijk is al veel eerder productiecapaciteit nodig, nl. eind 2022. Dan is het een slimme zet om een andere locatie te huren waar alles nagenoeg is ingericht en dan het nieuwe pand voor controle- en kwaliteitsdoeleinden te gebruiken.!! Later kan dan altijd nog indien nodig het pand in Oss (al dan niet gedeeltelijk) omgebouwd worden.
De eerste 3 kwartalen omzet waren goed bij Pharming. Spanje is er in Europa bijgekomen in augustus 2021. De bekendheid van Ruconest is wereldwijd toegenomen en in onderzoek is het geneesmiddel Ruconest nog i.v.m. geneesmiddel als iemand Covid 19/corona heeft opgelopen. Waarbij wordt voorkomen, dat IC-opname nodig is.
Meerdere geneesmiddelen zitten in een latere fase van ontwikkeling en komen misschien in 2022 of later op de markt.
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront