Producentenprijzen eurozone stijgen opnieuw harder

Door ABM Financial News op 2 december 2021 11:12 | Views: 3.218

Producentenprijzen eurozone stijgen opnieuw harder
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in de eurozone zijn in oktober opnieuw in een harder tempo gestegen. Dit bleek donderdag uit cijfers van Eurostat, het Europese bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis stegen de producentenprijzen met 21,9 procent, nadat in september al sprake was van een prijsstijging van 16,1 procent.

Op maandbasis liepen de producentenprijzen in oktober ook harder op, met 5,4 procent. Dat was in september nog 2,8 procent.

Exclusief de prijzen voor energie stegen de producentenprijzen in oktober met 0,8 procent, na een toename met 0,6 procent in september. Op jaarbasis liep deze kerninflatie juist sneller op, van 8,1 naar 8,9 procent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Charlemagne
0
2030 hebben we een mooi land met veel groen en weinig CO2 uitstoot en geen auto's meer (maken te veel ongelukken) Schihol dicht (vliegen is gevaarlijk mag niet meer) en geen e-bikes( vallen te veel oudjes vanaf) : een half volkoren bruin kost 50 euro een biefstuk van 150gram...( niet meer van toepassing, geen slagers meer) maar wel een mooi land......

ZJZDOBIZS
0
Zelfs de kerninflatie is al 8.9%, niet dat we alles tussen de 8.9% en 21.9% niet keihard voelen maar daar gaat de ecb sowieso aan voorbij.

Maar zolang de bedrijven dit maar netjes kunnen doorprijzen en de winsten enorm zien toenemen en de loonslaven er nauwelijks iets bij krijgen vindt de ECB die andere 8.9% ook prima.

Want dan is er geen spiraal en is het tijdelijk, volgens de ECB.

De massa wordt dus financieel verdampt en de rijken worden nog rijker, alles wordt nog schever.

En de ECB is zelf de oorzaak want M3 stijgt gigantisch en die toename van de geldhoeveelheid die ook nog eens in toenemende mate stiller wn stiller staat bij de rijken moet ergens in.....

Fantastisch.

Nog meer kop in het zand ECB, nog langer uitstellen want nu is er Omikron dus ga vooral door met nog langer compleet zinloos opkopen van alles wat alleen maar nog sneller het geld laat stromen van de massa naar de elite, daar is het toch ook om te doen, wie zet anders ook juist deze poppetjes daar neer.

De enige andere uitleg zou zijn dat de toppertjes van de ECB heel dom zijn..... dus ze doen het opzettelijk.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.