ArcelorMittal wil CO2 uitstoot in België verlagen

Door ABM Financial News op 28 september 2021 11:55 | Views: 4.186

ArcelorMittal wil CO2 uitstoot in België verlagen
Beeld: ArcelorMittal

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal wil met de bouw van een nieuwe staalfabriek in Gent de CO2 uitstoot verlagen. Dat kondigde de staalreus dinsdag aan. 

Het bedrijf heeft een intentieverklaring ondertekend met de Belgische en Vlaamse regeringen ter ondersteuning van een project ter waarde van 1,1 miljard euro voor de bouw van een fabriek met een capaciteit van 2,5 miljoen ton op zijn site in Gent, alsook twee nieuwe elektrische ovens.

Daarmee hoopt ArcelorMittal de CO2-uitstoot in België in 2030 met 3,9 miljoen ton per jaar te verminderen. 

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
suske wiet
0
Dit zou op basis van waterstof zijn .
Prima
Waterstof de oplossing voor het klimaat .
H. Voorman
2
quote:

suske wiet schreef op 28 september 2021 12:16:


Dit zou op basis van waterstof zijn .
Prima
Waterstof de oplossing voor het klimaat .


Er is een verschil tussen feiten en hopen. Wat jij doet is hopen. Voor de industrie zou het kunnen, maar de hoeveelheid energie die nodig is door de extreme inefficiëntie van waterstof is duizelingwekkend.

Op alle andere gebieden waar het gepushed wordt is dan ook duidelijk dat het wederom een smerig trucje is van de olie en gasindustrie om de gasvraag juist te verhogen ipv te verlagen, gezien ze weten dat we nooit aan die energievraag kunnen voldoen(3-4 keer wat we nu gebruiken).
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.