Valuta: dollar sterker door vastgoedproblemen China

Door ABM Financial News op 16 september 2021 10:44 | Views: 3.098

Valuta: dollar sterker door vastgoedproblemen China
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De dollar wordt donderdag sterker naar aanleiding van de financiële problemen bij de China Evergrande Group, waar de Chinese regering niet ingrijpt om het grote vastgoedbedrijf te redden.

"Dit zorgt voor een meer risk-off stemming op de markt en daarmee voor een wat sterkere dollar", zei analist Paul Erdmann van Ebury.

de euro/dollar stond donderdag 0,3 procent lager op 1,1777.

De vastgoedaandelen in Hong Kong daalden met 5 procent op de berichten. Beijing zet vastgoedontwikkelaars onder druk om de oververhitte vastgoedmarkt in China af te koelen en dit kan leiden tot meer financiele problemen in de sector.

De markt blijft volgens Erdmann vooral vooruitkijken naar de volgende beleidsvergadering van de Federal Reserve. De vraag is of de beleidsmakers een grote aankondiging van tapering zullen doen. Nu het banenrapport uit de VS zwak was en de inflatie niet verder is gestegen, is die kans niet meer zo groot, denkt de analist.
 
Voor de Fed volgende week aantreedt, wordt vanmiddag nog gekeken naar de Amerikaanse detailhandelsverkoopcijfers. Die zouden een signaal van inflatie kunnen geven. Ook let de markt traditiegetrouw op de wekelijkse steunaanvragen.

Verder zijn de oplopende olieprijzen van invloed op de valutamarkt, met hogere koersen voor de Russische roebel en de Noorse kroon ten opzichte van de euro. 

Bron: ABM Financial News

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

2 Posts
jan de vakman
0
Aan goud, zilver, alle metalen en olie is wel te zien, dat de green back een beetje rood kleurt, nu ja, dat kan alleen maar gunstig zijn voor het shell div dat maandag uitbetaald wordt, ik heb er nog een plukje bij gekocht,vlak voor sluitingstijd, want zo,n bedrijf, dat met een bio raffinaarderij komt, moet je als klimaatman, natuurlijk maximaal steunen, bovendien greep ik er nog een mega winst van 0,2 cent op p/a, niet gek toch!!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.