OPEC ziet meer vraag naar olie in 2022

Door ABM Financial News op 13 september 2021 15:11 | Views: 4.994

OPEC ziet meer vraag naar olie in 2022
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De organisatie van olie-exporterende landen heeft zijn verwachtingen voor de groei van de mondiale olievraag in 2022 verhoogd met 900.000 vaten per dag tot 4,2 miljoen vaten per dag.

Daarmee komt de verwachte vraag naar olie in 2022 op 100,8 miljoen vaten per dag. Dat is hoger dan het niveau van voor de coronacrisis.

De verwachting voor de groei van de vraag naar olie in 2021 bleef ongewijzigd op 6 miljoen vaten per dag.

In het derde kwartaal profiteerde de vraag naar olie van een herstel van de mobiliteit en het reisverkeer.

Tegelijkertijd zorgen de nieuwe deltavariant en het stijgende aantal besmettingen met het coronavirus voor onzekerheid over de vraag naar olie in het vierde kwartaal, waardoor de inschatting voor dat kwartaal neerwaarts werd bijgesteld.

De verwachte toename van de olieproductie door niet-OPEC-landen in 2022 bleef staan op 2,9 miljoen vaten per dag, maar voor 2021 werd de verwachte groei iets neerwaarts bijgesteld.

Bron: ABM Financial News


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

3 Posts
Franfran1000
0
Elke dag knijp ik in mijn handjes dat ik spotgoedkoop aandelen Shell heb mogen kopen. Ik blijf ook rustig doorkopen op deze niveaus, maar ik maak me wel ernstige zorgen richting de toekomst... Voor hoeveel miljard gaat Shell volgend jaar weer inkopen? 8 of 10 miljard dollar of misschien nog wel meer... Dan rapen ze zo 500 miljoen aandeeltjes in een jaar op, maar blijft er dan nog wel iets tegen acceptabele prijzen voor mij over?? Zorgen zorgen zorgen.
jan de vakman
0
Deze jongen hoopt, dat ze die aandelen inkoop minimaliseren en het dividend maximaal gaan verhogen, dan kunnen we het wonder van Einstein er giga op los laten, elk kwartaal, shelletje; denk nu maar eens mega aan de zwaar gedupeerde blijvers en zet die 1 dags vliegen op plaats 2!!
Pieter Baan
1
quote:

Franfran1000 schreef op 13 september 2021 16:12:


Dan rapen ze zo 500 miljoen aandeeltjes in een jaar op, maar blijft er dan nog wel iets tegen acceptabele prijzen voor mij over?? Zorgen zorgen zorgen.

Dan moet je ze nu kopen...Toch alleen maar mooi dat Shell ze zo goedkoop inkoopt? Maakt dat de IW flink toeneemt en de winst met minder aandeelhouders gedeeld hoeft te worden. Wat mij betreft vervijfvoudigen ze die inkoop, naast nog een forse schuldreductie, en houden ze het dividend constant (met de jaarlijkse 4% stijging die ze zelf als doel hebben). Dan zitten de lange termijn beleggers op rozen.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.