Core Lab boekt weer winst

Door ABM Financial News op 29 juli 2021 07:47 | Views: 1.449

Core Lab boekt weer winst
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Core Laboratories heeft het afgelopen kwartaal een verlies weten om te buigen in een nettowinst dankzij een hogere omzet. Zo bleek woensdagavond laat uit de cijfers van de dienstverlener aan de olie- en gasindustrie.

"Tijdens het tweede kwartaal realiseerde het bedrijf een hogere omzet, een hogere EBITDA en hogere vrije kasstroom en hogere winst per aandeel", somde CEO Larry Bruno op. "Tegelijkertijd ging Core Lab door met het uitvoeren van zijn strategische financiële doelstellingen, onder andere door de nettoschuld te verminderen", voegde hij toe.

Core Lab boekte het afgelopen kwartaal een operationeel resultaat van 12,8 miljoen dollar, in vergelijking met een verlies van 2,6 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 8,1 miljoen dollar, tegen een nettoverlies van 5,7 miljoen dollar vorig jaar.

De omzet steeg dan ook van 115,7 miljoen dollar vorig jaar naar 118,7 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal.

Outlook

Voor de rest van het jaar blijft Core Lab zijn strategische plan uitvoeren met een focus op het genereren van een vrije kasstroom en het verminderen van de nettoschuld. Daarnaast hoopt het bedrijf te blijven profiteren van groeikansen die zich voordoen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.