General Electric rekent op betere kasstroom

Door ABM Financial News op 27 juli 2021 13:04 | Views: 2.747

General Electric rekent op betere kasstroom
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) General Electric heeft na het tweede kwartaal de outlook voor het hele boekjaar aangepast. Dit bleek dinsdag uit de cijfers van het Amerikaanse bedrijf. 

De verwachting voor de vrije kasstroom uit industriële activiteiten werd verhoogd. Inmiddels rekent General Electric op 3,5 tot 5,0 miljard dollar. Eerder was dit nog 2,5 tot 4,5 miljard dollar. 

De outlook voor de autonome omzet, voor de marges en voor de aangepaste winst per aandeel bleef onveranderd.  

De aangepaste winst per aandeel komt dit jaar naar verwachting van het bedrijf uit Boston uit tussen de 0,15 en 0,25 dollar.

Tweede kwartaal

De totale orders stegen afgelopen kwartaal met 33 procent naar 18,3 miljard dollar. Op autonome basis stegen de orders met 30 procent. 

De omzet steeg met 9 procent tot 18,3 miljard dollar. 

De winstmarge verbeterde, maar bleef negatief op -1,3 procent. 

General Electric boekte een nettoverlies van 0,07 dollar per aandeel, maar een jaar eerder was dit nog een verlies van 0,15 dollar. Op aangepaste basis steeg het resultaat van een verlies van 0,14 dollar per aandeel naar een winst van 0,05 dollar. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.