Danone stelt nieuwe CEO aan

Door ABM Financial News op 17 mei 2021 20:03 | Views: 2.194

Danone stelt nieuwe CEO aan
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Danone heeft Antoine de Saint-Affrique aangesteld als nieuwe topman. Dit maakte de Franse voedingsreus maandagavond bekend.

De Saint-Affrique zal per 15 september dit jaar de rol van CEO op zich nemen. Danone staat nu nog onder de gezamenlijke leiding van interim-CEO's Véronique Penchienati-Bosetta en Shane 
Grant, nadat voormalig CEO Emmanuel Faber in maart opstapte na druk van activistische aandeelhouders.

De Saint-Affrique wordt ook voorgesteld als lid van het bestuur bij de komende aandeelhoudersvergadering in april 2022, maar niet als voorzitter, zoals voorganger Faber wel was. De activistische aandeelhouder Bluebell drong er begin dit jaar op aan dat de functie van voorzitter en CEO zou worden losgekoppeld. 

De Saint-Affrique is sinds oktober 2015 CEO van Barry Callebaut, wereldmarktleider in chocolade. Ook leidde hij een tijd de voedingsdivisie en huidverzorgingsdivisie van Unilever. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.