Wall Street fors lager gesloten

Door ABM Financial News op 12 mei 2021 22:05 | Views: 12.251

Wall Street fors lager gesloten
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag fors lager gesloten, vanwege verder aanwakkerende zorgen over de inflatie.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,2 procent tot 4.062,95 punten, de Dow Jones index verloor 2,0 procent op 33.587,40 punten en de Nasdaq sloot 2,7 procent lager op 13.031,68  punten.
    
De Amerikaanse aandelenmarkten zetten daarmee de neerwaartse trend voort, waarbij met name de stijgende inflatie op het sentiment drukte. 

Stijgende grondstofprijzen, blokkades in de toeleveringsketen en moeilijkheden bij het werven van personeel hebben ertoe geleid dat sommige beleggers een langdurige stijging van de consumentenprijzen voorzien.

Uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek woensdag dat de consumentenprijzen in de Verenigde Staten in april beduidend harder zijn gestegen dan verwacht. De prijzen stegen afgelopen maand met 0,8 procent op maandbasis, terwijl economen rekenden op een stijging van slechts 0,2 procent. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in de VS afgelopen maand zelfs met 4,2 procent.  

Dit zou ertoe kunnen leiden dat de Federal Reserve de rente eerder verhoogd dan aangegeven, wat weegt op aandelen en andere activa, die meer dan een jaar profiteerden van minimale financieringskosten. Anderzijds hebben verschillende Fed-functionarissen aangegeven dat de economie nog steeds steun nodig heeft in de vorm van een laag rentetarief.

"Markten zijn op dit moment zeer gevoelig voor inflatie", zei marktanalist Edward Park van Brooks Macdonald. "De markt vreest dat de Federal Reserve de controle zal verliezen als er tekenen zijn dat de inflatie duurzaam is", voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak werd woensdag tevens  bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is gestegen met 2,1 procent. De marktindex steeg van 700,4 naar 715,3.

De euro/dollar noteerde op 1,2076. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,2099 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,2146 op de borden.     

Een junifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,2 procent, ofwel 0,80 dollar, hoger op 66,08 dollar op de New York Mercantile Exchange, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 7 mei zijn gedaald met 0,4 miljoen vaten tot 484,7 miljoen vaten.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de producentenprijzen van april.

Bedrijfsnieuws

Hamburgerketen Wendy's verhoogde de winstverwachting voor dit jaar. Rekende de keten eerder nog op een aangepaste winst per aandeel van 0,67 tot 0,69 dollar, inmiddels mikt Wendy's op 0,72 tot 0,74 dollar per aandeel. Het aandeel daalde bijna 1,5 procent.

Home Depot verloor circa 4,0 procent, terwijl Honeywell International ruim 3,5 procent daalde. 

Microsoft, Apple en Boeing droegen ook aanzienlijk bij aan de verliezen. Microsoft verloor bijna 3,0 procent, Apple daalde circa 2,5 procent en Boeing noteerde ruim 3,0 procent lager.

Het Europese Hof van Justitie heeft het in het voordeel van Amazon.com beslist in zijn beroep tegen een beschikking van de Europese Commissie.  Volgens de Europese instelling ontving Amazon onwettige staatssteun in Luxemburg en moest het daarom 250 miljoen euro terugbetalen. Het aandeel daalde circa 2,0 procent. CEO Jeff Bezos blijft afgelopen week voor 6,7 miljard dollar aan aandelen Amazon.com te hebben verkocht. In 2020 verkocht Bezos voor ruim 9 miljard dollar aan aandelen Amazon. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

9 Posts
drooglegging
0
De rente in de VS kan "eventueel, misschien, indien gewenst, als het nodig is, onder voorbehoud" in 2024 een beetje omhoog.
Mei 2021: op deze gegevens zakken de beurzen fors en zullen waarschijnlijk blijven dalen op uitblijven duidelijkheid.

Het suikerfeest is begonnen heb ik begrepen, we gaan Halal bankieren, iedereen blij!
Erny
0
Oplopende werkloosheid, oplopende schulden, stagnatie economie, energiecrisis, sterk oplopende inflatie, dalende huizenprijzen, massa ontslagen, faillissementsgolf, oplopende geopolitieke spanningen, golf corona varianten. Kortom een perfect storm. Het wordt tijd dat Trump op aarde terugkeert.
drooglegging
0
"Het wordt tijd dat Trump op aarde terugkeert"

Onder Trump was Gaza en Israel niet geescaleerd, immers "The leader of the world"

En Biden dan? geen leader, ver van ons bed show perhaps.

Onder Trump was er sturing en leiding, een mening over alles, dus invloed all over the world, Biden is een misser van jewelste, bovenstaande posting heeft dat mooi samen gevat.
jan jacob
0
alle stukken verkocht, veertien dagen geleden. geen spijt van ! kom over een tijdje terug.
@monkeytail
0
quote:

Erny schreef op 12 mei 2021 22:21:


Oplopende werkloosheid, oplopende schulden, stagnatie economie, energiecrisis, sterk oplopende inflatie, dalende huizenprijzen, massa ontslagen, faillissementsgolf, oplopende geopolitieke spanningen, golf corona varianten. Kortom een perfect storm. Het wordt tijd dat Trump op aarde terugkeert.

Hoe verzin je het?
De beurs is een beetje gedaald door angst van beleggers voor inflatie.
De chaos zit in je hoofd.
Patience
0
Een perfect storm dat op gang komt wie eerder heeft verkocht en ze winst heeft genomen heeft het goed gedaan je kunt nu twee dingen doen of short gaan of wachten aan de zijlijn en genieten van je winst en terug komen bij herstel. Het zal zeker nog even duren voor de herstel wordt in gezet. Veel tech aandelen zullen gaan bloeden.
Stephanus1987
0
Als ik dit zo allemaal lees ben ik al weer wat gerustgesteld. Als mensen bloed schreeuwen volgt meestal eerst nog groen
Kaviaar
0
quote:

Erny schreef op 12 mei 2021 22:21:


Oplopende werkloosheid, oplopende schulden, stagnatie economie, energiecrisis, sterk oplopende inflatie, dalende huizenprijzen, massa ontslagen, faillissementsgolf, oplopende geopolitieke spanningen, golf corona varianten. Kortom een perfect storm. Het wordt tijd dat Trump op aarde terugkeert.


Trump is mede oorzaak dat de rente naar 0 is gebracht. Daar plukt men nu met oplopende inflatie en met opkoopprogramma’s in o.a. zijn periode, de wrange vruchten van.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.