NL Staat haalt 2,9 miljard euro op

Door ABM Financial News op 3 mei 2021 12:00 | Views: 4.200

NL Staat haalt 2,9 miljard euro op
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) Nederland heeft maandag 2,9 miljard euro opgehaald met twee schatkistleningen. Dit meldde het agentschap van het ministerie van Financiën.

Een obligatie met een looptijd tot 30 augustus 2021 bracht 1,28 miljard euro op en had een negatieve rente van 0,625 procent. Onder deze lening staat nu 7,28 miljard euro uit.

Met een nieuwe schatkistlening, die loopt tot 28 oktober 2021, werd 1,62 miljard euro opgehaald. De rente was 0,61 procent negatief.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

6 Posts
[verwijderd]
0
Bedankt ABP en pensioenfonds Zorg en Welzijn voor het opkopen van deze "investering"
Door deze actie moeten de premies omhoog, geen inflatie verhoging voor de huidige gepensioneerden , geen CAO loonsverhoging, daalt de dekkingsgraad van het pensioenfonds, dragen we bij aan diverse begrotingen in Zuid Europa daar de rentes gekoppeld zijn.

Met die ambtenaren heb ik weinig moeite, maar met die zorg en welzijn medewerkers heb ik meer fiducie, het is een ongewenste, ongevraagde overheveling, wat zie ik fout?
[verwijderd]
0
-0,60% over 2,9 miljard euro, bijna 15 miljoen euro, in 2 maandjes, het lijkt wel een avondvullende TV show voor een goed doel("...en de laatste stand is..."

Iets of iemand gaat hiervoor bloeden, ik heb wel vermoedens, maar ik hoor het liever van iemand anders!

Ik meen nog 3x 4 minuten veilen deze week, het heropenen van de doorlopende kredieten, bij Weekamp gaat het echt anders.
andre68
2
Je ziet niks fout. Het NL pensioen systeem (inleg verplicht) moet (ja...van wie eigenlijk...) een deel investeren in "laag risico" beleggingen. Ik snap ook wel dat ze niet alles in bitcoins mogen beleggen;-) maar "investeren" in produkten met een lage of zelfs negatieve rente.....wie is daar nu bij gebaat...niet de gepensioneerden.

Maar de bedenkers, de hotemetoten (ex-binnenhof?) bij de pensioenfondsen, de rondpompers/schuivers, de afromers, degenen aan wie de beleggingen worden uitbesteed etc.etc........zij papagaaien nog steeds vol lof in koor van de daken over "het beste pensioenstelsel ter wereld".

Zou je ZELF het in je hoofd halen om te investeren in een produkt met een 0 of zelfs negatief rendement?
Dan los je toch nog liever je huis af of koop je pallets met bruine bonen , wc-papier of vaten bier?
[verwijderd]
0
Making sense("Luister nou, het is logisch")

Ik roep bij deze een een Radar, Zembla of Tegenlicht op om hier wat klaarheid in te brengen, er is nog te veel onduidelijk bij "de leden" die daar voor bloeden.

In 40 minuten een Zembla met de complete uitleg en constructie, de gedachte erachter, de constructie an sich, de dubieuze krachten achter dit spel, de winnaars, de verliezers, de afdracht binnen de EU, het taboe.

*Ben zelf geen ambtenaar, ben niet lid van een ABP of soortgelijke club, alles meer uit nieuwsgierigheid.
willlem2
4
quote:

andre68 schreef op 3 mei 2021 12:51:

Dan los je toch nog liever je huis af of koop je pallets met bruine bonen , wc-papier of vaten bier?
Pallets met bruine bonen? Dan zal je dat wc-papier hard nodig hebben . . .

:)
TA=verlies
1
Vorige week nog een gouden troy ounce Brittainia gekocht.
Mooi hoor. Beter daar 2.9 miljard insteken.
6 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.