Video: prima cijfers Besi stemmen markt niet tevreden

Door ABM Financial News op 30 april 2021 11:55 | Views: 7.384

Video: prima cijfers Besi stemmen markt niet tevreden
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft ondanks prima cijfers de markt niet tevreden weten te stellen. Dit zegt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen vrijdag voor de camera tegen ABM Financial News.

De omzet en de brutomarge kwamen aan de onderkant van de outlook van Besi uit.

"Ik kan me wel voorstellen dat het wat teleurstelt", aldus Versteeg, wijzend op de mededeling van Besi eerder deze maand dat de orderinstroom "buitengewoon" sterk was. Een verdubbeling op kwartaalbasis, maar dan stelt een omzet en marge aan de onderkant van de outlook wat teleur, aldus de analist.

De verwachtingen van Besi voor het tweede kwartaal "is nog prima in lijn" met de 200 miljoen euro die InsingerGilissen al voorzag. En met een marge van circa 59 procent zorgt dit voor een fors hogere operationele winst, aldus de analist. 

Klik hier voor: Prima cijfers Besi stemmen markt niet tevreden

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

9 Posts
jan de vakman
2
Een pracht verhaal Josjer, ik ben het helemaal met je eens en heb voor de stroom uitviel de dip stevig benut en er gauw op 66,75 leuk wat bijgekocht, want ik geloof dat die 80€ zeker op het bord gaat komen,misschien niet direkt, maar dan pak je toch alvast dat mooie dividend van 1,70, dinsdag gaat hij ex!!
De beurs lijkt net een casino
0
Koersdaling stemmen shorters tevreden. Prachtige dag zoals afgesproken voor de shorters.
Travis Bickle
0
Besi is wel even klaar voor het moment, komt zeker goed op langere termijn, denk er sterk over om Besi in te ruilen voor Post NL, maar even rustig over nadenken, wil toch ook niet teveel aan de chippers in de porto tornen, moeilijk ;-)
ruchhouwer
0
Besi is wel al bijna 20% gedaald vanaf de top. Kort gelden was dat het signaal om weer te stijgen naar ATH. Verwacht nu dat dit wel eens tot december kan duren, de markt beweegt eerder naar beneden dan naar boven. Post corona zal economie en de vraag naar chips nog meer stijgen dus voor LT een goed aandeel en nu een dito koopmoment
HSNT
0
Gewoon kopen met een geschreven call Mei 60,- of 62,-. Dividend incasseren en 21 mei weer weg. Als hij niet meer dan 10% zakt pak joe ong. 3% in 3 wk. Desnoods optie nog eens doorrollen mocht hij toch verder dalen ;-)
Turtlevb
0
Heb je de aandelen al in bezit? Ben bang dat je theorie niet helemaal klopt, als je een deep in-the-money call gaat schrijven.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.