ASMI haalt eigen doelen

Door ABM Financial News op 20 april 2021 18:20 | Views: 11.483

ASMI haalt eigen doelen
Beeld: ABM Financial News

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in de eerste drie maanden van 2021 licht beter dan verwacht gepresteerd en liet zich optimistisch uit over het lopende tweede kwartaal. Dit bleek dinsdagavond uit de cijfers van de halfgeleiderspecialist.

In het eerste kwartaal boekte ASMI 411 miljoen euro aan orders en een omzet ter waarde van 394 miljoen euro.

Voor het eerste kwartaal rekende ASMI zelf voor zowel de omzet als de orders op 380 tot 400 miljoen euro. En analisten zaten met hun ramingen hier keurig tussenin.

De operationele winst van ASMI kwam uit op 124,5 miljoen euro en de genormaliseerde winst bedroeg afgelopen kwartaal 125,5 miljoen euro. De gerapporteerde winst kwam uit op 122,5 miljoen euro.

Outlook

Voor het tweede kwartaal mikt ASMI niet langer op een omzet van 380 miljoen tot 400 miljoen euro, maar op 390 tot 410 miljoen euro. De orders zullen dit kwartaal liggen tussen de 420 en 440 miljoen euro, voorziet de onderneming.

ASMI dacht eerder dat de wafer fab equipment markt dit jaar met circa 15 procent zou groeien, maar inmiddels mikt het bedrijf op een percentage richting de 20 procent of zelfs licht daarboven. "Opnieuw een jaar van solide groei", verwacht ASMI. De omzet zal in de tweede jaarhelft ten minste het niveau van de eerste zes maanden evenaren.

Aandeleninkoop

ASMI kondigde dinsdag ook een nieuw aandeleninkoopprogramma aan. In 2021 en 2022 zal het bedrijf nog eens voor 100 miljoen euro aan eigen aandelen verwerven.

Het aandeel sloot dinsdag 2,9 procent lager op 248,30 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Financial News de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Reacties

9 Posts
jipkeymca
1
cruiser 1
1
Ik denk meer fondsen zijn toe aan een gezonde correctie....zo ook o.a. asml...aex richting 670
*voetnoot
2
Zeer mooi, sterk bedrijf. Mooie cijfers en een nog beter vooruitzicht.
Ieder kwartaal een tree hoger. En dat de komende jaren met de groeiende technologie, huidige chip-tekort en 5G wat wordt uitgerold. Ook steeds meer automerken gaan over op 200% elektrisch met gebruik van veel chips.
Arie S
1
niets aan de hand als we wat naar beneden gaan. Dit is een aandeel voor de toekomst. ik hou ze netjes vast, eerst maar weer eens dividend cashen
guusje
1
Asmi is een belegging die je koestert daar zijn op de beurs maar weinig van ze maken het meer dan waar wat ze voorspellen. Geen slapeloze nachten want Asmi verdient met je investering je geld met hun mooie producten.
san marco
2

Orders stromen binnen bij ASMI
Van onze redacteur 19:51
ASMI, dat machines maakt voor chipfabrikanten, profiteert flink van de enorme vraag naar chips. Het bedrijf uit Almere kreeg in de eerste drie maanden van dit jaar voor €411 mln aan nieuwe orders binnen; dat is een stijging van 8% ten opzichte van het vorige kwartaal, dat al sterk was. Dat blijkt uit de dinsdag nabeurs vrijgegeven kwartaalresultaten.
ASMI levert onder meer een speciale technologie voor het bewerken van wafers, de ronde siliciumschijven waarop halfgeleiders worden geprint. Die technologie, Atomic Layer Deposition (ALD), maakt het mogelijk om nog compactere chips te maken, die weer het hart vormen van apparaten met veel rekenkracht, zoals servers of de nieuwste mobiele telefoons.
De vraag naar die complexere chips stijgt snel, bijvoorbeeld door de introductie van 5G en steeds meer gebruik van kunstmatige intelligentie, en ASMI verwacht van die vraag te kunnen profiteren. Het bedrijf is wereldmarktleider in ALD.
Belangrijke klanten van ASMI, zoals de grote chipmakers TSMC en Samsung, maakten de laatste weken allemaal forse investeringen bekend. Ze trekken ieder tientallen miljarden uit om hun productiecapaciteit fors op te voeren. De markt voor chipapparatuur, waar ASMI dus actief is, zal dit jaar naar verwachting dan ook zo'n 20% groeien, schatten diverse analisten, die de afgelopen weken hun schattingen ook fors naar boven bijstelden.
De omzet van ASMI kwam in het eerste kwartaal uit op ruim €410 mln, waar dat een jaar geleden nog €325 mln was. Het bedrijf verwacht dat de rest van het jaar ook solide groei. Het operationeel resultaat was €124 mln en de nettowinst kwam uit op €122,5 mln.
Beleggers profiteren mee van het succes van het bedrijf uit Almere. Het kondigde aan weer te beginnen met de inkoop van eigen aandelen tot een bedrag van €100 mln. Een eerder programma is net afgerond.
De koers van het aandeel ASMI sloot dinsdag, voor bekendmaking van de resultaten, 2,9% lager, op €248,30.

Originele link van het artikel: fd.nl/ondernemen/1381102/orders-strom...
*voetnoot
0
quote:

Arie S schreef op 20 april 2021 20:01:


niets aan de hand als we wat naar beneden gaan. Dit is een aandeel voor de toekomst. ik hou ze netjes vast, eerst maar weer eens dividend cashen

2 euro in mei toch? Ook nog in het najaar iets?
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.