VEB stelt ABN AMRO aansprakelijk voor geleden schade beleggers

Door ABM Financial News op 15 april 2021 13:52 | Views: 4.881

VEB stelt ABN AMRO aansprakelijk voor geleden schade beleggers
Beeld: ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) De Vereniging van Effectenbezitters stelt ABN AMRO aansprakelijk voor de door beleggers geleden schade rond het witwasschandaal. Dit meldde de beleggersvereniging op zijn website.

De VEB beschuldigt de bank van voorwetenschap, omdat de bank de markt te laat informeerde over de ontwikkelingen rond het witwasschandaal, waardoor beleggers onvoldoende geïnformeerd ABN AMRO aandelen kochten tegen een te hoge prijs.

"ABN AMRO had de verdenking bekend moeten maken op het moment dat het OM hen informeerde over de verdenking", zei de VEB.

Nadat het nieuws rond het witwasschandeel op 15 maart 2021 bekend werd. zakte de koers van het aandeel significant.

Daarnaast stelt de beleggersvereniging dat de bank de informatie uiteindelijk naar buiten bracht op een plek die niet passend is voor dergelijke essentiële informatie; op pagina 282 achterin het jaarverslag.

Beursgenoteerde ondernemingen moeten relevante informatie snel en toegankelijk beschikbaar maken voor beleggers, aldus de VEB.  

De VEB zei ABN AMRO maandag met een brief geïnformeerd te hebben over zijn grieven. De brief is voor de belangenbehartiger de opmaat naar een collectieve schadevergoedingsactie.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
noppes
0
ben soms wel benieuwd in wiens belang die VEB die actie onderneemt, temeer dat sinds verdenking witwassen omgezet is naar verdenking schuldwitwassen de koers gestegen is. Volgens mij willen de zittende aandeelhouders graag een einde aan deze affaire en vooruit kijken, terwijl de "gedupeerden" van de VEB, tenzij ze na aankoop onmiddellijk verkocht hebben, op dit moment koerswinst hebben. Dus nee, ik sluit niet uit dat er best iemand gedupeerd is, maar vraag me wel af of de VEB haar ledenbelang of haar publiciteitsbelang voorop stelt.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.