Avantium succesvol met aandelenemissie

Door ABM Financial News op 15 april 2021 07:34 | Views: 4.291

Avantium succesvol met aandelenemissie
Beeld: Avantium

(ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft 28 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van nieuwe aandelen, die het uitstaande aandelenkapitaal met bijna 20 procent vergroten. Dat maakte de ontwikkelaar van bioplastics donderdag voorbeurs bekend, nadat de emissie woensdagavond werd aangekondigd.

De 5,2 miljoen aandelen werden geplaatst bij beleggers voor 5,35 euro per aandeel, wat dichtbij de laagste koers van de afgelopen twaalf maanden ligt en een korting van ongeveer 8 procent biedt op de slotkoers van woensdag. Het aandeel sloot gisteren op 5,83 euro.

Er werd geen prospectus uitgegeven voor de plaatsing, die werd georganiseerd door ING, Rabobank, Degroof Petercam en ABN AMRO.

De opbrengst zal onder  andere worden gebruikt voor de fabriek in Delfzijl, waaronder de financiering van Avantiums bijdrage van 35 miljoen euro aan het eigen vermogen van Avantium Renewable Polymers.

Voor bestuurders die deelnamen aan de emissie geldt een lockup-periode van 180 dagen waarin ze geen aandelen mogen verkopen.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.