IMF optimistischer over mondiale groei

Door ABM Financial News op 6 april 2021 15:12 | Views: 3.523

IMF optimistischer over mondiale groei

(ABM FN-Dow Jones) Het Internationaal Monetair Fonds is positiever over de mondiale groei in 2021. Dit bleek dinsdag uit nieuwe economische ramingen van het IMF.

Volgens Gita Gopinath van het IMF wordt het pad uit de "economische en gezondheidscrisis steeds meer zichtbaar." De econoom waarschuwde echter dat de vooruitzichten hoogst onzeker zijn en afhankelijk van de race tussen het coronavirus en de vaccins.

Het IMF denkt niet dat een stijging van de Amerikaanse rentes voor andere landen een probleem wordt, tenzij de markten het gevoel hebben dat de Federal Reserve abrupt zijn monetaire beleid moet verkrappen. Daarom blijft een duidelijke communicatie essentieel, volgens het IMF, dat verder denkt dat de inflatiedruk in veel landen beperkt zal blijven.

In januari rekende het IMF nog op een groei van de wereldeconomie met 5,5 procent, inmiddels is dat 6 procent. Daarbij groeien economische grootmachten China en Amerika ook harder dan drie maanden geleden voorspeld.

Het bruto binnenlands product in China stijgt in 2021 met 8,4 procent in plaats van 8,1 procent, volgens het IMF, en voor de Verenigde Staten werd de groei opwaarts bijgesteld van 5,1 naar 6,4 procent.

De economie in de eurozone groeit volgens het IMF met 4,4 procent in 2021, waar eerder werd gerekend op 4,2 procent. De voorspelde groei voor het Verenigd Koninkrijk werd naar boven bijgesteld van 4,5 naar 5,3 procent en voor Japan van 3,1 naar 3,3 procent.

De wereldeconomie groeit volgens het IMF met 4,4 procent in 2022. Daarbij valt de groei in de VS volgend jaar terug tot 3,5 procent en verwacht het IMF voor de eurozone een groei van 3,8 procent. China groeit naar verwachting dan met 5,6 procent.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.