'Hogere opening op Wall Street'

Door AFN op 15 juli 2020 14:56 | Views: 1.863

'Hogere opening op Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een hogere opening. Net als in Europa lijken beleggers op Wall Street verheugd over de positieve testresultaten van een experimenteel coronavaccin van de Amerikaanse biotechnoloog Moderna. Ook gaat de aandacht uit naar de resultaten van Goldman Sachs en de winst van Apple in een grote Europese belastingzaak.

Het experimentele vaccin van Moderna sloeg goed aan bij de 45 proefpersonen en heeft bij allen voor antistoffen gezorgd. Daarnaast hebben de proefpersonen geen last gehad van noemenswaardige neveneffecten. Dat stellen Amerikaanse wetenschappers over het vaccin. Op 27 juli wil Moderna een vervolgonderzoek starten, waarbij het vaccin getest wordt op 30.000 mensen om te zien welke neveneffecten er optreden.

Apple lijkt een hogere opening tegemoet te gaan. Volgens het Gerecht van de Europese Unie heeft de Europese Commissie in 2016 ten onrechte de Ierse regering gelast 13 miljard euro 'achterstallige' belasting van Apple te innen, plus rente. Daarom wordt het commissiebesluit geannuleerd. De commissie kan nog tegen de Apple-uitspraak in beroep gaan.

Goldman Sachs

Goldman Sachs heeft de inkomsten in het tweede kwartaal flink zien toenemen, waarbij het concern profiteerde van toegenomen handelsactiviteit op de financiële markten. Nu die een opmerkelijk herstel tonen na de coronadip in maart, stijgt de vraag naar handelsdiensten van de zakenbank ook hard. De resultaten van de Amerikaanse zakenbank overtroffen ruimschoots alle verwachtingen op Wall Street.

Verder heeft onder meer United Health een kijkje in de boeken gegeven. Ook Google-moeder Alphabet weet de aandacht op zich gericht. De techreus investeert 4,5 miljard dollar in het Indiase tech- en telecombedrijf Jio Platforms. De twee bedrijven zijn onder andere van plan samen een goedkope smartphone voor de Indiase markt te ontwikkelen.

China

De spanningen tussen de Verenigde Staten en China blijven eveneens boven de markt hangen. President Donald Trump heeft tegenover China een harder standpunt ingenomen over Hongkong. Zo heeft hij wetgeving en een decreet ondertekend waarin China verantwoordelijk wordt gehouden voor de "onderdrukkende" nationale veiligheidswet die het heeft ingevoerd in Hongkong en heeft hij privileges voor Hongkong beëindigd. China heeft aangekondigd dat het vergeldingsmaatregelen gaat treffen.

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag met winsten de handel uitgegaan. De leidende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 2,1 procent op 26.642,59 punten. De brede S&P 500 won 1,3 procent tot 3197,52 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,9 procent tot 10.488,58 punten.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
[verwijderd]
0
Hogere opening op Wall Street

omdat

de positieve testresultaten van een experimenteel coronavaccin van de Amerikaanse biotechnoloog Moderna
[verwijderd]
1
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.