'Hogere opening beurzen New York'

Door AFN op 12 februari 2020 14:50 | Views: 1.591

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenen woensdag af op een hogere opening. De zorgen over het nieuwe coronavirus ebben weg onder beleggers en de blik op Wall Street is nu vooral gericht op kwartaalresultaten van bedrijven.

Het aantal dodelijke slachtoffers en nieuwe besmettingen door het coronavirus in China is licht afgenomen ten opzichte van een dag eerder. Het aantal doden in China bedraagt nu meer dan 1100 en bijna rond de 45.000 mensen zijn besmet met het virus. De belangrijkste medisch adviseur van de Chinese regering hoopt dat de epidemie in april over is.

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve verschijnt opnieuw in het Amerikaanse Congres om verklaring te geven over het monetair beleid van de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten. Dinsdag zei Powell het huidige rentebeleid gepast te vinden en gaf hij aan dat de Fed de economische impact van het coronavirus nauwlettend in de gaten houdt.

Lyft

Uber-concurrent Lyft heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar meer dan 1 miljard dollar aan omzet gedraaid, flink meer dan een jaar eerder. Maar het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app, die alleen in Noord-Amerika actief is, voorziet voor 2020 een tragere groei. Voorbeurs staat aandeel Lyft behoorlijk in het rood. Woninginrichter Bed Bath & Beyond lijkt met een zwaar koersverlies te gaan openen, na bekendmaking van tegenvallende verkoopcijfers in december en januari.

Andere bedrijven die de boeken openden waren onder meer zorgdienstverlener CVS Health, bierbrouwer Molson Coors Brewing Company, farmaceut Teva Pharmaceutical, goudproducent Barrick Gold, handelaar in landbouwproducten Bunge en kredietbeoordelaar Moody's.

Micron Technology

Daarnaast staat chipconcern Micron Technology voor aanvang op winst, dankzij een koopadvies van UBS. Bank of America Merrill Lynch verhoogde het advies voor casinobedrijven Wynn Resorts en Las Vegas Sands naar kopen.

De macro-economische agenda is nagenoeg leeg. Deze week komen er nog gegevens over de inflatie, winkelverkopen en het consumentenvertrouwen in de VS.

De Dow-Jonesindex sloot dinsdag nagenoeg vlak op 29.276,34 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,2 procent tot 3357,75 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,1 procent tot 9638,94 punten.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
guus1111
0
Cool, het aantal dode slachtoffers is afgenomen! Hopelijk zet het door tot er geen doden meer zijn!
Sloeki
0
quote:

guus1111 schreef op 12 februari 2020 15:12:

Cool, het aantal dode slachtoffers is afgenomen! Hopelijk zet het door tot er geen doden meer zijn!
Gelukkig maar, niks aan de hand, maar een klein griepje...

We kunnen weer omhoog, RECORDS, ATH, Sky is the limit!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.