'Italië bereid tot lening voor staalfabriek'

Door AFN op 8 december 2019 14:21 | Views: 4.420

ROME (AFN) - De Italiaanse regering is bereid een noodlening te verstrekken om de Ilva-staalfabriek in het zuiden van het land te redden. Die optie komt wel pas in beeld als het Zuid-Europese land geen andere investeerder kan vinden, zei minister Stefano Patuanelli van Economische Ontwikkeling tegen de Britse zakenkrant Financial Times.

De Ilva-fabriek in Tarente is al langer een zorgenkindje. Nadat de fabriek failliet was gegaan, werd ArcelorMittal uitgekozen om de onderneming te redden. Het in Amsterdam genoteerde staalbedrijf maakte echter onlangs bekend zich terug te willen trekken. Door het intrekken van een milieugarantie door de Italiaanse overheid zou ArcelorMittal de Ilva-fabriek niet kunnen laten draaien totdat vernieuwingen zijn uitgevoerd. Daarmee wordt de fabriek onrendabel.

Een noodlening aan Ilva zou Italië honderden miljoenen kosten en mogelijk voor problemen zorgen met Europa. De Europese Commissie onderzoekt al of een door de overheid geleide redding van luchtvaartmaatschappij Alitalia toegestaan is of neerkomt op verboden staatssteun.

Reacties

2 Posts
FlashHenk
0
Achterhaald industriebeleid. Hebben we in de jaren 80 al geleerd dat dit niet werkt. Zuid-Europa wil het wiel dat niet draait opnieuw uitvinden. Ik wens ze succes. Je kan je geld ook gelijk in de sloot gooien.
aandeeltje!
0
Milieugarantie bewerkstelligen en door. Is politiek spel...de lening komt er niet, sluiting voorkomen, rest de milieugarantie weer herstellen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.