Blackstone zet stap met financiële tak Reuters

Door AFN op 31 januari 2018 06:18 | Views: 2.786

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder Blackstone neemt een controlerend belang in de financiële tak van Thomson Reuters. Die divisie, die data, nieuws en analyses verkoopt aan de financiële sector, was in 2016 goed voor een omzet van 6,1 miljard dollar (4,9 miljard euro).

Blackstone neemt een belang van 55 procent in de dataleverancier. De totale waarde van de Financial & Risk-divisie is 20 miljard dollar. Thomson Reuters krijgt voor het belang 17 miljard dollar, waarvan 3 miljard in contanten en 14 miljard in aandelen in het nieuwe bedrijf dat Blackstone opricht om het belang onder te brengen.

Thomson Reuters benadrukt dat het de divisies Legal, Tax & Accounting en Reuters News wel volledig in handen houdt. Het nieuwe bedrijf heeft ook een dertigjarig contract afgesloten met Thomson Reuters over de afname van nieuws. Daarvoor betaalt het 325 miljoen dollar per jaar.

De Financial & Risk-divisie levert meer dan de helft van de volledige omzet van Thomson Reuters op. De divisie drijft op zijn beurt op het Eikon-platform dat goed is voor meer dan driekwart van de omzet die tak.

Blackstone heeft al enige ervaring in de informatiemarkt. In 2014 kocht het Ipreo, dat specialistische software voor het volgen van de activiteit op kapitaalmarkten maakt. Ook nam de investeerder destijds de handelsbank van Goldman Sachs over.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.