Forse prijsstijging chips na fabrieksbrand

Gepubliceerd op 6 september 2013 13:55 | Reacties: 4

INCHEON (AFN/BLOOMBERG) -De op een na grootste chipmaker ter wereld, het Zuid-Koreaanse SK Hynix heeft zijn activiteiten in China tijdelijk opgeschort. Oorzaak is een brand in een chipfabriek in de plaats Wuxi deze week. Hierdoor is de prijs van geheugenchips voor smartphones en computers 19 procent gestegen, het sterkst in 3 jaar tijd.

Dat blijkt uit gegevens van de Aziatische onderdelenmarkt DRAMeXchange. SK Hynix levert onder meer geheugenchips aan Apple, Samsung, Lenovo en Sony.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Bij het incident raakte een medewerker licht gewond. Volgens SK Hynix is er geen grote materiële schade in de fabriek, waardoor de productie naar verwachting snel kan worden hervat. Marktonderzoekers wijzen er niettemin op dat het nog zeker een half jaar kan duren tot de beschadigde apparatuur volledig is hersteld.

In de fabriek staan ook apparaten die zijn geleverd door de Nederlandse chipmachinefabrikant ASML. ,,We zijn met de klant aan het kijken hoe we kunnen helpen. De brand heeft niks met ASML te maken'', aldus een woordvoerder van het concern, die verder geen commentaar wilde geven, vrijdag tegen AFN.

4 Posts
DavidJ
0
volgens mij valt dit onder marktmanipulatie. Er zijn daar wel vaker fabrieken die ineens afbranden waardoor geheugen ineens onbetaalbaar wordt.
Tradingmate
0
Ik hoop niet dat we in de supermarkt lege schappen gaan zien,...ik ben gek op Croky. Wordt die daar ook gemaakt?
Tradingmate
0
Traveler@repair
0
Ja, het oude spreekwoord he, de één zijn dood, de ander zijn brood.
Jakkie, waar hebben we dat eerder gezien ?
Kijk eens naar de " ReThink911 campaign " en wat er is gebeurd in Lybie, Egypte en Syrie en Iran, om maar eens wat voorbeelden te noemen wat de puppet Obama en de in Malaysie veroordeelde Tony Blair allemaal uitkramen om dergelijk dood en verderf te kunnen zaaien.
Wordt tijd om afstand te nemen, grote afstand van dergelijke figuren.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.