Chauffeurs Uber mogen smartphone niet meer gebruiken in Brussel

Door AFN op 1 maart 2021 06:30 | Views: 3.075

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Chauffeurs van Uber mogen niet langer bestellingen voor ritten accepteren met hun smartphone. Dat heeft de Brusselse overheid beslist, zo meldt de Belgische krant La Libre Belgique maandag. Chauffeurs die de regels overtreden, zullen bij een eerste controle een waarschuwing krijgen maar riskeren daarna een boete. Ook kan onder meer de wagen in beslag genomen worden.

Belgische regels bepalen dat verhuurders van auto's met chauffeur, wat Uber eigenlijk doet, niet mogen werken met bestellingen via geolokalisatie op een smartphone. Bovendien moet een overeenkomst tussen chauffeur en passagier minstens drie uur op voorhand gesloten worden.

Een verantwoordelijke van Uber in België zegt dat de regelgeving nog onderzocht wordt door het Grondwettelijk Hof. Het is dus "onbegrijpelijk" dat maatregelen genomen worden tegen tweeduizend chauffeurs, aldus Uber.

Reacties

4 Posts
drooglegging
0
Minimaal 8 jaar procederen in het vooruitzicht, tijdens de lopende procedure blijft alles natuurlijk gewoon bij het oude zoals bij alle lopende zaken tegen het Amerikaanse app-bedrijf.

Uber doet nog steeds $7 miljard verlies per jaar, de koers staat ook daar all time high, de burnrate kan feitelijk gewoon nog een standje hoger gezet worden, zeg $8-10 miljard verlies per jaar.

Ik durf te stellen voor NL en Belgische taximarkt: ze zijn goedkoop, ze kopen immers marktaandeel om te de lokale markten te disrupten, gratis passagiers rondrijden?
Als elke passagier direct na elke rit 10 euro krijgt gestort, een toegift dus! dat de verliezen in deze twee regios minder worden, ook deze rekening gaat namelijk naar de lokale belastingdienst.
g.raaier
1
Welke grondslag heeft dit besluit eigenlijk?

Je mag je maaltijd wel verkopen via Thuisbezorgd en vervolgens Google maps gebruiken om je route te bepalen. Een artikel verkopen via Amazon of Bol mag ook maar een rit accepteren via Uber mag niet? Wat een kletskoek.
Hjvd
0
quote:

g.raaier schreef op 1 maart 2021 08:58:


Welke grondslag heeft dit besluit eigenlijk?


waarschijnlijk is dat op basis van zelfde gedachtegoed, waarop men ook zaken zoals avondklokken voor dreigende ongewenste veranderingen in de samenleving wil mee goed praten. Alleen zijn dat stellingen en geen wetenschappelijke waarheden natuurlijk.

overheden moeten rekening houden met een verandering zoals nieuwe manieren van taxi en vervoer. Uber als technologie zal wel overleven, maar dit raakt ook de klanten nu.

ik zou zeggen, omarm nu juist nieuwe marktontwikkelingen en steek als overheid met aanbestedingen daar juist je geld in.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.