Beleggers gerustgesteld door Powell en steunaanvragen

Door AFN op 25 februari 2021 16:20 | Views: 5.412

Beleggers gerustgesteld door Powell en steunaanvragen

NEW YORK (ANP) - Beleggers die zich de afgelopen dagen zorgen maakten over de oplopende rentes op obligaties, lijken door de tweedaagse hoorzitting van Federal Reserve-voorman Jerome Powell in het Amerikaanse Congres weer wat gerustgesteld. Ook gunstiger dan verwachte cijfers over de aanvragen voor een werkloosheidsuitkeringen en goed nieuws over het vaccin van Johnson & Johnson hadden een kalmerend effect.

De Amerikaanse beurzen daalden wel, maar veel minder hard dan eerder in de week. De Dow-Jonesindex daalde 0,2 procent tot 31.913 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,2 procent omlaag tot 3916 punten en techbeurs Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 13.550 punten.

Johnson & Johnson (J&J) werd 0,5 procent hoger gezet, nadat het aandeel woensdag ook al hoger was gesloten. De Amerikaanse FDA oordeelde deze week dat het coronavaccin van het bedrijf effectief en veilig is en naar verwachting wordt nu later deze week het middel via een noodgoedkeuring toegelaten op de Amerikaanse markt.

Moderna

Ook Moderna (plus 9 procent) steeg nadat het bedrijf had bekendgemaakt zijn coronavaccin door te gaan ontwikkelen voor nieuwe varianten. Moderna verwacht verder dit jaar 18,4 miljard dollar aan omzet te halen.

Chipmaker Nvidia daalde 3 procent ondanks dat het bedrijf een recordomzet boekte dankzij de grote vraag naar chips voor spelcomputers en laptops. Winkelketen Best Buy opende ook de boeken en daar hadden analisten meer verwacht van de winst en de omzet. Het aandeel ging 3 procent omlaag.

GameStop

Gameswinkeleten GameStop steeg ruim 23 procent nadat een dag eerder de prijs was verdubbeld. Op de fora op Reddit werd weer veel over GameStop gepraat en gespeculeerd dat er nog altijd veel shortsellers in het bedrijf investeren. Dat zijn speculanten die geld willen verdienen aan een koersdaling. De eerdere prijsstijging van GameStop eerder dit jaar had ook te maken met het dwarszitten van die speculanten. Ook bioscoopketen AMC, een andere favoriet van de Reddit-beleggers steeg, maar met een bescheiden 3 procent.

Pizzaketens Papa John's en Domino's slaagden er niet in hun groei uit de coronaperiode voort te zetten. Papa John's werd haast 11 procent lager gezet, Domino's daalde 6,7 procent.

Reacties

12 Posts
Sjonnie2
0
quote:

Alistair schreef op 25 februari 2021 16:57:


Ja, klopt idd die titel...wat een kansloos gezwets zeg.


Inderdaad kansloos gezwets weer van ANP, maar wat wil je ook, ANP is overgenomen door Talpa dus John de Mol. Tja en bij John de Mol moet je niet zijn voor hoogstaande journalistiek.taurus86
1
Powell. Had hij iets anders kunnen of durven zeggen? In tijden van onzekerheid: Nooit gaan lopen fluiten of abrupt beslissen. Rust en zekerheid uitstralen, ook al weet je dat je een doodlopende steeg bent ingewandeld, met de hele meute achter je aan. In veel landen helpt het om tegen jezelf te zeggen "De doodstraf is afgeschaft".
Bertussie
0
quote:

Sjonnie2 schreef op 25 februari 2021 17:05:


[...]

Inderdaad kansloos gezwets weer van ANP, maar wat wil je ook, ANP is overgenomen door Talpa dus John de Mol. Tja en bij John de Mol moet je niet zijn voor hoogstaande journalistiek.


Titel en artikel bedenkt IEX volgens mij
Zeker niet de eerste keer dat de titel van een IRX artikel niet overeenkomt met de feitelijke koers...
Debo
0
quote:

Alistair schreef op 25 februari 2021 16:57:


Ja, klopt idd die titel...wat een kansloos gezwets zeg.
wel eens iets nuttigs gelezen hier dan? ;-p
Sjonnie2
0
quote:

Bertussie schreef op 25 februari 2021 18:10:


[...]

Titel en artikel bedenkt IEX volgens mij
Zeker niet de eerste keer dat de titel van een IRX artikel niet overeenkomt met de feitelijke koers...


Doe eens onderzoek en google eens wat ANP betekend. En nee IEX verzint deze artikelen niet zelf !

Bertussie
0
Oke ANP over het hood gezien. Iex kiest er wel zelf voofr om get te plaatsen op haar site. Of is iex ook van anp?
suske wiet
0
Moderna ?dit bewijst dat de varianten ons leven geen bepalen .
Het duurt weer veel te lang eer het op de markt mag komen .
Laat ons het beste verhopen .
Hopelijk brengt het betere weer en de verzwakking van het virus en het immuniteit een goed antwoord .
beleggertje2020
0
Ben ik effe blij dat ik momenteel in FLOWTRADERS zit , eigenlijk al sinds begin 2020 hoofdzakelijk . Eens achterhaald de waarheid de leugen meneer Jerome Powell Dat bijgedruk van jou maken de problemen uiteindelijk alleen maar erger. Als de ECB en FED zo doorgaan met bijdrukken worden huizen voor starters juist steeds meer en meer onbetaalbaar en wordt een rijtjeshuis van 3 ton binnen de kortste keren 1 miljoen waard ! Dus zwets nou niet dat je door kan gaan met steunen tot whatever it takes ! Kunt beter luisteren naar Warren Buffet !
12 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.