Meer zakelijke klanten Volksbank moeten betalen voor spaargeld

Door AFN op 25 februari 2021 09:28 | Views: 3.787

UTRECHT (ANP) - Mensen met een zakelijke rekening bij De Volksbank die meer dan 100.000 euro op hun rekening hebben, moeten ook 0,5 procent negatieve rente gaan betalen. Eerder maakte de bank bekend negatieve rente te rekenen over het saldo boven 250.000 euro. De negatieve rente geldt voor betaal-, spaar-, of beleggingsrekeningen van dochtermerken SNS, ASN Bank en RegioBank en gaat 1 april in.

Het financiële concern achter merken als SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen geeft als reden de kosten die de bank moet maken als gevolg van de zeer lage en negatieve rentes in Europa. De Volksbank zegt niet al het spaargeld uit te kunnen zetten via leningen, hypotheken of obligatiebeleggingen. Een deel moet de bank verplicht stallen bij de Europese Centrale Bank. Daarover betalen banken zelf 0,5 procent rente.

Steeds meer banken hebben de afgelopen jaren een negatieve rente ingevoerd. Dat gold dan met name nog voor grote bedragen. Zo rekenen ING, ABN AMRO en Rabobank negatieve rente voor saldi van boven de 250.000 euro en 500.000 euro.

Ook Triodos Bank voerde een negatieve rente in, voor spaarders met meer dan 100.000 euro. Spaarklanten van Triodos moeten daarnaast per maand 2 euro betalen voor hun spaarrekening. Knab hanteert vanaf 1 februari een negatieve rente voor een spaarsaldo vanaf 250.000 euro.

Reacties

9 Posts
SimpeleZiel
1
Nog max 6 maanden en dan mag je naast de kosten voor het betalingsverkeer ook rente gaan betalen bij tegoeden > EUR 0. En dan zijn er nog steeds hele volksstammen die dit goed praten.

Het positieve is dat lenen nog goedkoper gaat worden (en daarmee de huizenprijs stijgt). Volksbank geeft aan dat ze aanwas van spaargeld groter is dan het uitzetten van kredieten en hypotheken.

Mr.Windows
0
Als je meer hebt dan 50K dan zou ik maar eens gaan beleggen. TINA. Blijkt dat nu nog niet iedereen wakker is. Recent jonge buren wegwijs gemaakt met beginnen met beleggen (ETF) en ze gewezen dat de beurs niet altijd omhoog gaat.
Nuchterbekeken
1
Tenzij Mr Market het wint van Mr Powell en Mrs Lagarde. Want als marktrente gaat stijgen kunnen aandelen wel eens heel lelijk gaan crashen - de Free money bubble is al volledig ingeprijsd in de koersen.
Brogembank
1
quote:

Mr.Windows schreef op 25 februari 2021 09:55:


Als je meer hebt dan 50K dan zou ik maar eens gaan beleggen. TINA. Blijkt dat nu nog niet iedereen wakker is. Recent jonge buren wegwijs gemaakt met beginnen met beleggen (ETF) en ze gewezen dat de beurs niet altijd omhoog gaat.


Goed advies en met de beste intenties @ Mr W, maar verlies maken op beleggingen moet je zélf ervaren.
Flowermountain
0
quote:

Mr.Windows schreef op 25 februari 2021 09:55:


Als je meer hebt dan 50K dan zou ik maar eens gaan beleggen. TINA. Blijkt dat nu nog niet iedereen wakker is. Recent jonge buren wegwijs gemaakt met beginnen met beleggen (ETF) en ze gewezen dat de beurs niet altijd omhoog gaat.


Ook met minder dan 50k kun je prima beginnen met beleggen. Iedereen zou het moeten doen naast een deel sparen ook beleggen. Maar dat leren ze je niet op school. Ik ben jong begonnen met € 1000,- en heb zo geleerd wat je wel, maar vooral niet moet doen. Je dwingt jezelf ook om je meer te verdiepen in de financiele markt. Dus mijn advies, start met beleggen ook met een klein bedrag en leer de klappen van de zweep en maak fouten, maar leer van je fouten.
drooglegging
0
De Volksbank is een staatsdeelneming, ze maken zodoende de weg vrij voor de NL grootbanken om te volgen.

Als genoteerd bedrijf kun je eigen aandelen opkopen om wat meerwaarde te creeeren en dus het aantal uitstaande aandelen te verminderen.

Is het een optie dat de ECB eigen euros gaat opkopen om het aantal uitstaande euros te verminderen, dus meerwaarde te creeeren?
Gewoon wel boven de normale koers, de ECB betaalt 1,15 euro per normaal gekochte euro uit de economie, de negatieve rente kan zo onderdrukt worden.

Een zeer explosief experiment natuurlijk, bijna een bazooka!

drooglegging
0
Er wordt gewerkt bij DNB op het Frederiksplein Amsterdam, die binnen toren wordt gesloopt om ruimte te maken voor een "open tuin, leeszaal en informatie centrum"

Het hele complex is omring met mooie kleurige borden, elke bord heeft een aparte kleur en een eigen onderwerp over het monetaire system waarmee wij vandaag de dag moeten leven.

Een spreuk, wat uitleg, informatie over sparen, rente, vals geld, zeer divers dus, ze hebben er best wel een paar ton voor uitgetrokken om dit mooi duurzaam te presenteren.

Ik durf te stellen dat enkele borden niet meer actueel zijn, ingehaald door de nieuwe realiteit dus.
Verkeerde aannames, foute uitleg, gewoon nepperij, propaganda bijna om het een en ander zo zonnig mogelijk te presenteren.

Elke week gaat het meer zielig en triest aandoen, het is dat je hier geen fotos kunt plakken, jammer!

DNB heeft zijn langste tijd gehad, de nieuwe generatie moet afrekenen met dit instituut en doorgaan voor de eigen kansen, ik ga dat meer stimuleren.
objectief
0
quote:

drooglegging schreef op 25 februari 2021 10:54:Elke week gaat het meer zielig en triest aandoen, het is dat je hier geen fotos kunt plakken, jammer!Dat kan wel, maar voor het onderwerp is het niet relevant.
small_investor
0
heel veel willen gaan beleggen, reden : negatieve rente en beleggen op zaktelefoon.

maar men weet van toeten nog blazen en gaat dan aandelen en bitcoins kopen.

dat is geen beleggen maar geld verbranden. in de krant noemen ze dat verdampen.

het is wel bijzonder opmerkelijk dat beleggen in nederland nergens op lijkt vergeleken met us.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.