Steundebat en ww-aanvragen zetten Wall Street lager

Door AFN op 10 december 2020 16:06 | Views: 1.506

Steundebat en ww-aanvragen zetten Wall Street lager

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met verliezen aan een nieuwe sessie begonnen. De kooplust onder beleggers wordt nog altijd getemperd door onzekerheid rond onderhandelingen over een nieuwe steunpakket tegen de coronacrisis van de overheid. Democraten en Republikeinen in het Congres zijn nog altijd bezig met verhitte discussies over de vorm en omvang van die stimuleringsmaatregelen, daags na een akkoord over een tijdelijke financieringswet die een shutdown moet voorkomen. Verder was de blik gericht op teleurstellende ww-cijfers.

De Dow-Jonesindex verloor in de openingsminuten 0,3 procent tot 29.988 punten. De brede S&P 500 daalde 0,5 procent tot 3655 punten en techgraadmeter Nasdaq zakte 0,2 procent tot 12.319 punten.

Beleggers reageerden op een tegenvaller bij cijfers over nieuwe uitkeringsaanvragen. Die stegen de voorbije week tot 853.000, veel meer dan economen in doorsnee hadden verwacht. De nieuwe piek in coronabesmettingen lijkt daarmee ook opnieuw zijn weerslag te hebben op de Amerikaanse arbeidsmarkt.

Tech

Bij de techbedrijven verloor Facebook 1,2 procent. Justitie in de VS kondigde een grote rechtszaak aan tegen het socialmediabedrijf, omdat het op ongeoorloofde wijze een monopoliepositie zou hebben bemachtigd. Het proces kan uitmonden in een gedwongen opsplitsing van het bedrijf, dat ook Instagram en WhatsApp bezit.

Verhuurplatform Airbnb maakt naar verwachting zijn debuut op de beurs. Het is nog wachten op een openingskoers van de site voor particuliere vakantiewoningen. Eerder werd al bekend dat het techbedrijf met de uitgifte van ruim 51 miljoen aandelen bijna 3,5 miljard dollar wil ophalen, wat Airbnb een bedrijfswaarde van 47 miljard dollar zou geven.

Reacties

2 Posts
MacVersie
0
Er wordt al een half jaar geroepen dat er een kerstrally en een eindejaarsrally komt. Dus gaat iedereen ook kopen. Bang dat ze de stijging missen. Als er 1 schaap begint, dan weet je wel wat er gebeurt. Je kan ook even een beursdaling afwachten en een aandeel 2 tot 5 % goedkoper inkopen.
De markt wordt enorm gemanipuleerd.
Ik denk dat je volgende vooral calls moet kopen en juiste geen puts.
De periode van stijging is veel langer dan die van een daling. Een stijging valt bijna niet te missen en een daling wel. Wanneer de beurs daalt, moet je de beurs even links laten liggen en op het juiste moment weer calls kopen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.