Onverwachte stijging aantal uitkeringsaanvragen VS

Door AFN op 19 november 2020 14:54 | Views: 1.843

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal Amerikanen dat vorige week een werkloosheidsuitkering aanvroeg is onverwacht gestegen. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid meldde 742.000 nieuwe aanvragen, tegen een herzien aantal van 711.000 een week eerder. Economen hielden in doorsnee juist rekening met een daling tot 700.000 nieuwe aanvragen.

Het is voor het eerst in vijf weken dat het aantal aanvragen toeneemt. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Doordat grote bedrijven reorganisaties hebben aangekondigd, blijven er nog steeds veel nieuwe aanvragen binnenstromen. Daarnaast neemt de onzekerheid toe nu de dagelijkse aantallen besmettingen in de VS weer hard stijgen.

Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen in de VS maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst onder dat niveau, maar sindsdien stokt de daling.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.