Topman Unibail kondigt vertrek aan

Door AFN op 18 november 2020 22:48 | Views: 5.551

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (URW) krijgt per 1 januari een nieuwe topman. De huidige eindverantwoordelijke Christophe Cuvillier wordt per die datum opgevolgd door Jean-Marie Tritant die ook de voorzittershamer in het bestuur gaat hanteren.

In de overgangsperiode zal Tritant als operationeel directeur bij URW aan de slag gaan. Tritant gold al als meest voor de hand liggende opvolger van Cuvillier. Hij stond aan het hoofd van de Amerikaanse tak van URW.

Eerder kwamen al berichten naar buiten dat de positie van de huidige top van het bedrijf onhoudbaar was geworden door het mislukken van een geplande aandelenemissie ter waarde van 3,5 miljard euro. De laatste weken was er al veel kritiek op de plannen. URW wilde met de opbrengst de schuldenlast versneld terugdringen, maar gaf ook aan niet in acute geldnood te verkeren.

Eerder trad president-commissaris Colin Dyer in de nasleep van de kwestie al terug. Hij werd per direct opgevolgd door Léon Bressler. Dyer blijft wel commissaris bij URW.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

13 Posts
Rowi62
0
Nieuwe top laat er geen gras over groeien. Koers was al flink hersteld tot vandaag. Maakt dit nog uit is de vraag ?
[verwijderd]
2
Goed nieuws. AFKOOPSOM ! !,! Hij moet blij zijn dat hij geen claim krijgt !! Fossiele oude witteboorden crimin....oh wacht ff, ik maak het niet af daar IEX dit waarschijnlijk niet goed vindt.
[verwijderd]
0
Goed nieuws. Afkoopsom ! Hij moet blij zijn dat hij geen claim krijgt !! Fossiele oude witteboorden crimin....oh wacht ff, ik maak het niet af daar IEX dit waarschijnlijk niet goed vindt.
[verwijderd]
0
Niks
Die schulden verdwijnen zomaar niet

die koers gaat binnenkort weer zakken

Q4 is alles nog meer dicht dus Zware verliezen
simidoc
1
Als corona volgend jaar uit het zicht verdwijnt breken terug mooie tijden aan voor URW.Altijd vooruit kijken op de beurzen.URW in eerste instantie terug naar 100€.
mercurius-adept
0
quote:

Belegger1974 schreef op 19 november 2020 00:11:

Welk effect heeft dit op de koers?
LT erg postitief: meer zekerheid, en meer vertrouwen
eldee99
0
quote:

Belegger1974 schreef op 19 november 2020 00:11:

Welk effect heeft dit op de koers?
Zo'n 10 euro. Maar die hebben we er afgelopen weken al bij gehad. Dat dit ging gebeuren was al 90% zeker. Vandaag dus geen vuurwerk, verwacht ik.
eldee99
1
quote:

Belegger1974 schreef op 19 november 2020 08:42:

Maar wel een stijging?
Nee, sentiment is ruk vandaag. Turbootjes?
13 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.