Aantal uitkeringsaanvragen VS daalt weer

Door AFN op 1 oktober 2020 14:54 | Views: 1.852

WASHINGTON (AFN) - Vorige week hebben opnieuw 837.000 Amerikanen een werkloosheidsuitkering aangevraagd, wat er minder zijn dan in de week daarvoor. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Daarmee wordt de daling van de afgelopen tijd voortgezet na een onverwachte stijging een week eerder. Het cijfer van die week werd bijgesteld tot 873.000, van een eerder gemelde 870.000.

Economen rekenden in doorsnee op een daling naar 850.000 nieuwe aanvragen, maar die afname viel dus iets sterker uit. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet. Dat er wekelijks nog honderdduizenden Amerikanen bij de overheid aankloppen voor een uitkering, is te verklaren door de grote reorganisaties van bedrijven die last hebben van de crisis.

Sinds medio maart lag het aantal uitkeringsaanvragen in de VS maandenlang boven de 1 miljoen vanwege de coronacrisis. Pas in augustus dook het aantal aanvragen in een week voor het eerst daar net onder. Sindsdien zet de daling langzaam door.

Reacties

9 Posts
Knife Catcher
0
Wie betaald al die economen en "kenners" toch voor al dat pruts rekenwerk - niet erg economisch verantwoord
Ger1948
1
Tot aan de verkiezingen alleen maar positieve cijfers. Mooi Trumpie, je doet het nog steeds geweldig!!! En wat een ijzersterk debat zeg. Wat heeft Amerika toch altijd geluk met de president.
Ivo Fl
1
Daar zit wel een nuancering in omdat vanwege fraude, California geen data heeft afgegeven. De correctie volgt dus in okt....dat u het weet.

www.marketwatch.com/story/us-jobless-...
Quest
0
volgens mij staat er dat de uitkeringsaanvragen t.o.v. een maand eerder gedaald zijn.
Betekend echter wel dat er elke maand weer aanvragers bijkomen en dat de werkloosheid in zijn geheel stijgt.
Geen reden voor hoerastemming.
Knarf
0
quote:

Ivo Fl schreef op 1 oktober 2020 17:06:


Daar zit wel een nuancering in omdat vanwege fraude, California geen data heeft afgegeven. De correctie volgt dus in okt....dat u het weet.

www.marketwatch.com/story/us-jobless-...Dank je wel voor de link. Ik heb de moeite genomen om het te lezen. Dus in totaal 26,5 miljoen mensen die afhankelijk zijn van "benefit".
Het getal moet eigenlijk 1,5 miljoen aanvragen zijn aangezien nu ook zelfstandigen voor het eerst een uitkering konden aanvragen.

Voor de beurs maakt het niet uit. Vreemd want de Amerikaanse economie is toch voor een groot deel afhankelijk van binnenlandse consumptie.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.