Uitkeringsaanvragen VS na maanden weer onder 1 miljoen

Door AFN op 13 augustus 2020 14:52 | Views: 2.950

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal Amerikanen dat zich vorige week tot de overheid wendde voor een werkloosheidsuitkering is voor het eerst in maanden onder de 1 miljoen uitgekomen. In totaal deden 963.000 mensen vorige week een beroep op het sociale vangnet. Sinds maart was het wekelijks aantal aanvragen niet zo laag.

Een week eerder deden nog een kleine 1,2 miljoen mensen een beroep op een uitkering. Dat aantal werd met 5000 naar boven bijgesteld. Voor deze week gingen economen in doorsnee opnieuw uit van ruim een miljoen aanvragen, namelijk 1,1 miljoen.

Sinds de start van de coronapandemie zijn tientallen miljoenen Amerikanen al dan niet tijdelijk hun baan kwijtgeraakt. Dat er ook nu nog steeds honderdduizenden aanvragen bijkomen, komt door grote reorganisaties die bedrijven aankondigen.

Reacties

9 Posts
ruud11
0
Wacht nog even met euforie.
Dat het beter is dan verwacht, kan zorgen dat beurs omlaag dendert.
Normaal verkoop ik nu sprookjes, maar dat is deze maanden vaak genoeg gebeurt
Go Go Go !
0
De Corona-bonus voor de Yanks is voorlopig gestopt per 1 augustus. Kennelijk helpt het.
T3 T3 T3
0
Stuk beter dan verwacht ( hoewel nog steeds erg slecht) maar maakt de druk op extra steun maatregelen - gratis geld van ome FED - wellicht wat kleiner. Daarom denk ik lauwe reacties van aan gratis geld verslaafd geraakte yanks.
Bennyboy
0
Ger1948
0
Mooi cijfer geproduceerd door Trump.
Toppie voor de komende verkiezingen. Tot die tijd GEEN slecht nieuws uit de VS!!!!!
Pavlov44
0
Het normale cijfer lag al jarenlang tussen de 200-250.000, oftewel nog altijd 4-5x zo hoog als normaal. De US economie is wel extreem flexibel dus wie een uitkering aanvraagt kan over een maand weer ergens anders vast aan het werk zijn, dat is ook deels waarom de werkloosheid nog niet is geexplodeerd richting 20%. En de andere reden daarvoor is dat de werkloosheid zwaar wordt gemanipuleerd door vrijwel iedere zittende regering, zowel door de labor force truc (bepaalde werklozen wel/niet meer meetellen) alsmede statistische trucs waar wij het bestaan nog niet eens van weten. In elk geval weten we op z'n vroegst pas na November hoe de reeele economie in de US er nou echt voor staat.
9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.