Staalconcern Salzgitter vreest grote verliezen door crisis

Door AFN op 13 mei 2020 10:46 | Views: 3.470

SALZGITTER (AFN/DPA) - Het Duitse staal- en industrieconcern Salzgitter verwacht dit jaar diep in de rode cijfers te belanden vanwege de coronacrisis. De onderneming houdt rekening met een driecijferig miljoenenverlies, met ook een forse daling van de omzet. Dat meldde het bedrijf in een handelsupdate.

In het eerste kwartaal leed het concern een nettoverlies van 43,7 miljoen euro, terwijl een jaar eerder nog een winst werd behaald van bijna 97 miljoen euro. Salzgitter verlaagde in de afgelopen periode zijn staalproductie vanwege de crisis en de zwakkere vraag. Het bedrijf verwacht dat de virusuitbraak de komende tijd nog harder gevoeld zal worden.

Salzgitter heeft verschillende maatregelen genomen om de malaise tegen te gaan, waaronder werktijdverkorting voor personeel en salarisverlagingen voor hogere managers. Ook is het bedrijf terughoudender geworden met investeringen.

Reacties

2 Posts
Rockstar
1
ArcelorMittal heeft de beste beslissingen genomen op financieel vlak. Sterkere balans, voldoende werkkapitaal, en beheersbare schuld. Kunnen tegen een stootje en zijn klaar voor de up tick! Koers kan dan gaan vliegen!!
Hilkenbrook13
0
Gaat nog even duren, auto industrie gaat zeeeer langzaam opbouwen, en dus gaat de koers van de staalboeren langzaam omhoog, wachten op het keerpunt. De ene dag 0,60 er bij en de volgende dag 0,58 er af heb je niks aan.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.