TomTom lanceert zelfrijdende testauto

Door AFN op 5 september 2019 07:35 | Views: 4.119

TomTom lanceert zelfrijdende testauto

FRANKFURT (AFN) - Kaartenmaker TomTom gaat testen met een zelfrijdende auto. Het Nederlandse bedrijf wil zijn technologie daarvoor uitproberen en verbeteren. De testauto, die in twee jaar is ontworpen en gebouwd, is donderdag onthuld in de aanloop naar de autobeurs IAA in het Duitse Frankfurt. TomTom maakte niet bekend wanneer en waar de testritten worden uitgevoerd.

De auto heeft acht laserscanners, zes radars, stereocamera's en een GPS-systeem. Die meten precies waar de auto is en hoe de omgeving eruitziet. Die informatie wordt continu vergeleken met de high-definition kaarten van TomTom. Zo berekent de auto zelf hoe hij naar zijn bestemming moet rijden. "We kunnen onze kaarttechnologie nu continu testen op de weg en daarnaast inzicht verkrijgen in hoe deze in verschillende omstandigheden presteert", aldus TomTom.

Op de autoshow maakte TomTom ook bekend dat het aantal gedeeltelijk zelfrijdende auto's met TomTom-kaarten is gestegen naar meer dan een miljoen. Ook gaat het bedrijf een samenwerking aan met Hella Aglaia, een softwareleverancier voor de automotive-industrie. De twee partijen gaan samenwerken om de TomTom HD-kaart realtime bij te werken met behulp van cameragegevens uit voertuigen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

7 Posts
nonserver
0
Jopie1962
0
"De auto heeft acht laserscanners, zes radars, stereocamera's en een GPS-systeem."

Ja, en óók nog stereo-audio.

Het lijkt wel een kermis wat rondrijdt. Een blind paard dat aan alle kanten een prikkertje heeft, zodat ie kan raden waar ie heen kan lopen.
Wat zal dat giechelen van de software- en hardware-fouten …

Vrijwilligers gezocht.
raadzaam
0
Een ontwikkeling die niet te remmen valt. Met vallen en opstaan zal het uiteindelijk lukken. Het is van belang om aan het front te opereren, anders mis je de boot. Tom Tom doet dat goed!
[verwijderd]
0
Ik zou voorlopig de kinderen maar in huis laten spelen , en zit er al een dronken-fietser detector op ?
raadzaam
0
Mijn vrouw zag vanmorgen een druk appende paardrijdster dus er valt nog wat te doen voor Tom Tom op beveiligingsgebied!
[verwijderd]
0
Voorlopig zal het vehikel wel vooraan in de file rijden,
met een man er voor met een rode vlag
7 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.