Wall Street omlaag door handelsoorlog

Door AFN op 31 mei 2019 22:18 | Views: 10.939

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York sloten vrijdag met een fors verlies. De aankondiging van president Donald Trump dat er tarieven komen op goederen uit Mexico had zijn weerslag op het sentiment. China zorgde er met een zwarte lijst voor 'onbetrouwbare' buitenlandse bedrijven en de inwerkingtreding van nieuw importheffingen op Amerikaanse producten ook voor dat de handelsspanning volop onder de aandacht bleef.

De Dow-Jonesindex sloot 1,4 procent lager op 24.815,04 punten. De breed samengestelde S&P 500 leverde 1,3 procent in tot 2752,06 punten en techbeurs Nasdaq ging 1,5 procent omlaag tot 7453,15 punten.

Trump kondigde aan dat de Verenigde Staten goederen uit Mexico met een heffing van 5 procent gaan belasten. Die gaat maandelijks met 5 procentpunt omhoog tot maximaal 25 procent tenzij Mexico de illegale immigratie naar de VS oplost. Die heffing lijkt vooral autobouwers als Ford (min 2,3 procent) en General Motors (min 4,3 procent) te treffen. Ook Levi Strauss, dat veel jeans produceert in Mexico, kreeg met een min van 6,6 procent een stevige tik.

Zwarte lijst

Door de handelsspanningen werd olie ook flink goedkoper. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 5,8 procent tot 53,29 dollar. Brentolie werd 3,6 procent goedkoper op 64,49 dollar per vat. Oliebedrijven als ExxonMobil en Chevron werden tot 1,7 procent lager gezet.

De stap van China om bedrijven op een zwarte lijst te zetten, volgt op een vergelijkbare stap van de VS met het Chinese tech- en telecombedrijf Huawei. Welke bedrijven op de lijst kunnen komen, is nog niet bekend. Onder meer techreus Apple (min 1,8 procent) en chipmaker Intel (min 1,5 procent) worden genoemd.

Schadevergoeding

Johnson & Johnson (J&J) daalde 0,7 procent nadat een jury had besloten dat het bedrijf 300 miljoen dollar aan schadevergoeding moet betalen aan een vrouw die kanker kreeg door gebruik van talkpoeder.

Computerbouwer Dell (min 10,3 procent) haalde meer omzet en zette een winst in de boeken. Taxi-app Uber kwam met zijn eerste kwartaalcijfers als beursgenoteerd bedrijf en zag de omzet stijgen, maar ook het verlies hard oplopen. Het aandeel steeg 1,5 procent.

De euro was 1,1170 dollar waard, tegen 1,1154 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Reacties

35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Ger1948
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
Ger1948
1
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst..]
RodolfoBoxo
0
Ja ....en maandag weer omhoog, omdat "mijnheer kuijfje" dit weekend een deal heeft gesloten
RSIman
0
Zoals ik eerder aan gaf.
Let vooral op de koerssprong van Goud die sprong is 1305 geworden
van +/- 1288
Kijk nu eens naar Olie
Brent = 53,36 is -5,71%
Crude = 64,61 is -3,38%

Maandag gaan we verder met de trend, omlaag dus.
Na China krijgen we Europa ook al proberen de Amerikanen dat vooruit
te schuiven met 180 dagen.
Dan krijgen we Nord-Stream en Duitse autoindustrie.
Weert=No.1
0
De handelsspanningen worden steeds grimmiger van aard, zonder enige oplossing. Wat ik niet begrijp is, dat de beurzen soms flinke smakken maken om dat verlies in 1,5 dagen weer goed te maken. AEX is helemaal apart en stond om 17.30 u minder in de min dan de VS- indices.Wellicht een voorbode van de daling die er feitelijk al had moeten zijn. Ik schat in, dat juni een donkere maand gaat worden.
Cobalt-47
0
quote:

RodolfoBoxo schreef op 31 mei 2019 23:18:


Ja ....en maandag weer omhoog, omdat "mijnheer kuijfje" dit weekend een deal heeft gesloten

Ja haha...en dinsdag weer naar de kelder..per saldo verlies dus!....
erjee-ff
0
quote:

Ger1948 schreef op 31 mei 2019 23:15:


Laat iemand die papegaai in Amerika snel zijn bek dichttimmeren. Het is nu wel mooi geweest.

Wat een taalgebruik weer... moet dat nou? En wat is nu helemaal je probleem?

2011 - 2017 was één grote bullrun. Iedereen weet dat dat niet zo blijft, daar pas je je portefeuille op aan. En Trump zit inmiddels ruim 2 jaar in het witte huis, dus inmiddels zou je moeten weten wat de modus operandi van de man is en zou je moeten weten dat je je posities moet afdekken.
luckydiet
0
[quote alias=erjee-ff
[...]
Wat een taalgebruik weer... moet dat nou? En wat is nu helemaal je probleem?

2011 - 2017 was één grote bullrun. Iedereen weet dat dat niet zo blijft, daar pas je je portefeuille op aan. En Trump zit inmiddels ruim 2 jaar in het witte huis, dus inmiddels zou je moeten weten wat de modus operandi van de man is en zou je moeten weten dat je je posities moet afdekken.
[/quote]

Blijft desondanks een lachwekkende president. Zelden zoiets meegemaakt. Brengt als we niet oppassen de hele wereld in gevaar. Zou blij zijn als die man weg is.
erjee-ff
0
quote:

luckydiet schreef op 1 juni 2019 10:56:


[...]

Blijft desondanks een lachwekkende president. Zelden zoiets meegemaakt. Brengt als we niet oppassen de hele wereld in gevaar. Zou blij zijn als die man weg is.

Dat is een volkomen irrelevante mening. Hij zit er nog minimaal 2 jaar. Deal with it. Trump is gekozen. Deal with it. En Trump in zijn eentje de hele wereld in gevaar brengen? Dan dicht je de man wel heel veel macht toe en heb je buitengewoon weinig vertrouwen in alle andere landen in de wereld.
jan de vakman
0
Ja,ik dacht met aanpassen ook mijn verlies te beperken,maar van de week ging bijna alles plat,ik had alleen geluk dat mijn toppers nog meer in de vernieling gingen,daardoor kon ik ze zonder schade terugkopen,ik houd het toch maar op mijn veilige politiek ;buy the dip.
Voor rasechte opthimisten,is het best wel moeilijk op de beurs nu,elke keer denk je,nu gaan we eindelijk stoppen met idiote oorlogsellende en gaan we weer normaal doen,maarnee heh,de zeer wijze donald dagobert zet zijn suprieure wapen nog meer in,om de wereld ekonomie zeker in te laten storten,als ik zijn adres kan vinden,ga ik hem een prachtige bedankbrief schrijven,omdat hij er voor gezorgt heeft,dat mijn fondsen,nu wel zeer koopwaardig zijn,aperammetje geeft bij deze koers het zeer konfortabele dividend van meer dan 8% en wat ik heel fijn vind,het is nog een kwartaal dividend ook,ik kon het niet laten hem bij te kopen op vrijdagmorgen,resultaat;+43cent,koop20,68,nu 21,11,ik heb mijn positie verzwaard omdat de rvs prijs in de lift zit en aperammetje bedrijfs technisch best goed draait.
Laat die lange landloper een voorbeeld aan zijn dochter nemen,zij komt,op een mooi iniatief van barackje,met de nederlandse ondernemers praten,om af te tasten,of we nog niet beter en slimmer kunnen gaan samenwerken,het lijkt me heel gaaf en laat dat stinkende hoogmoedige paatje maar eens beseffen,dat hij alle amerikaanse high tech te danken heeft aan de omvangrijke joodse lobby,dat volk van de HEERE leverde en levert hem topkwaliteit op alle gebied!!
De laatste aankoop vrijdag,stelt mij mede in staat om vanavond af te reizen,naar het mekka van de bovenstem,andre achter de klavieren,van dat prachtige oude orgel,de kerk,afgeladen vol en dan met ,maar liefst 3 bovenstemgroepen,heerlijk op verhoogde toon,tegen de massa in zingen,dan krijg je dat wondermooie samen smelten,tot een schitterend accoord,zo die heerlijke aloude psalmen zingen,is voor mij een voorsmaak van de Hemel,we gaan vroeg naar zaltbommel,want om half zeven beierd die prachtige zware klok een poosje!!
Morgen genieten van het meest belangrijke,het Woord,natuurlijk omlijst met hopenlijk,vele bovenstemmers,maandag hoop ik dat mister BoeBoe zijn terroristen strijdbijl gaat begraven,zijn dochter geeft hem het goede voorbeeld,misschien moet 1 van de weinige slimme mensen in zijn buurt,de heer pence eens stoppen met stroop om de mond van Baal trump te smeren en gewoon eens zeggen,als chriten kan dit absoluut niet zo,of zal hij dan bang zijn dat hij ook gewipt wordt,dat kan zomaar gebeuren!!Sjaloom!!!
[verwijderd]
0
Ik denk dat we komende week veel verder wegzakken indien paniek uitbreekt kan het zwaar crashen richting de 400 punten. Als het enig zins daalt zitten eind volgende week rond de 470 punten.

China en Mexico gaan ook reageren. Sterker nog China koopt geen enkele Soja meer van de VS en ook zeldzame materialen worden niet meer aan de VS geleverd.

Daarnaast zal de confrontatie met Iran en China grote gevolgen hebben voor de beurzen. Beurzen kunnen hierdoor zelfs in elkaar klappen waaronder Aex index richting de 200 punten en DOW Jones weer onder de 10.000 punten.

De auto industrie wordt snoeihard geraakt en de banken ook. Olie prijs is vrijdag met rum 6% gecrasht betekend ook harde klappen voor Shell.

Als de Aex index maandag meer dan 3% daalt betekend het dat het de rest van de week ook meer dan 3% per dag daalt. Als er paniek uitbreekt maandag. Zal de Aex index meer dan 6% dalen alleen op maandag al. Dan zal de rest van de week de beurs met 6% tot 9% dalen iedere dag. Net zoals in 2008. Betekent einde van de week chaos voor de week erop.

Wie denkt dat de AEX index maandag positief opent moet echt stoppen met sprookjes stripboeken te lezen en terug te komen naar de realiteit. Trump en zijn vrienden willen een bearish market wellicht hebben ze daar ook op gespeculeerd dus gaat het gebeuren.

De kapitein is Trump en Trump wil een beurscrash en chaos.

JvH
0
quote:

Realist2018 schreef op 1 juni 2019 15:42:
De kapitein is Trump en Trump wil een beurscrash en chaos.
Die pussygrabber zit short...geen geintje.
Pasti
0
En we kunnen sinds gisteren ook India aan het rijtje met 'China, Mexico, Japan en Europa' toevoegen. Deze narcist heeft gisteren ook India beticht van oneerlijke handelsafspraken en deze maar even eenzijdig opgezegd. Gaat gelukkig maar om een paar miljard, en India heeft al laten weten hier niet echt van onder de indruk te zijn. Een ding is zeker, oorlogje voeren op meerdere fronten ga je nooit winnen. Maarja, hoe maak je dat een rasechte narcist duidelijk! Afzetten en opsluiten met dwangverpleging zou mooi zijn, dat doen ze hier ook met mensen die een gevaar zijn voor de bevolking.
Mrx77
0
quote:

Realist2018 schreef op 1 juni 2019 15:42:


Ik denk dat we komende week veel verder wegzakken indien paniek uitbreekt kan het zwaar crashen richting de 400 punten. Als het enig zins daalt zitten eind volgende week rond de 470 punten.

China en Mexico gaan ook reageren. Sterker nog China koopt geen enkele Soja meer van de VS en ook zeldzame materialen worden niet meer aan de VS geleverd.

Daarnaast zal de confrontatie met Iran en China grote gevolgen hebben voor de beurzen. Beurzen kunnen hierdoor zelfs in elkaar klappen waaronder Aex index richting de 200 punten en DOW Jones weer onder de 10.000 punten.

De auto industrie wordt snoeihard geraakt en de banken ook. Olie prijs is vrijdag met rum 6% gecrasht betekend ook harde klappen voor Shell.

Als de Aex index maandag meer dan 3% daalt betekend het dat het de rest van de week ook meer dan 3% per dag daalt. Als er paniek uitbreekt maandag. Zal de Aex index meer dan 6% dalen alleen op maandag al. Dan zal de rest van de week de beurs met 6% tot 9% dalen iedere dag. Net zoals in 2008. Betekent einde van de week chaos voor de week erop.

Wie denkt dat de AEX index maandag positief opent moet echt stoppen met sprookjes stripboeken te lezen en terug te komen naar de realiteit. Trump en zijn vrienden willen een bearish market wellicht hebben ze daar ook op gespeculeerd dus gaat het gebeuren.

De kapitein is Trump en Trump wil een beurscrash en chaos.Bovengenoemde stelling is volstrekt onjuist, omdat hij zijn verkiezingen niet op het spel zet...de stand van wallstreet is de stand of hij wel of niet wordt herbenoemd
Bir
0
quote:

Realist2018 schreef op 1 juni 2019 15:42:


Ik denk dat we komende week veel verder wegzakken indien paniek uitbreekt kan het zwaar crashen richting de 400 punten. Als het enig zins daalt zitten eind volgende week rond de 470 punten.

China en Mexico gaan ook reageren. Sterker nog China koopt geen enkele Soja meer van de VS en ook zeldzame materialen worden niet meer aan de VS geleverd.

Daarnaast zal de confrontatie met Iran en China grote gevolgen hebben voor de beurzen. Beurzen kunnen hierdoor zelfs in elkaar klappen waaronder Aex index richting de 200 punten en DOW Jones weer onder de 10.000 punten.

De auto industrie wordt snoeihard geraakt en de banken ook. Olie prijs is vrijdag met rum 6% gecrasht betekend ook harde klappen voor Shell.

Als de Aex index maandag meer dan 3% daalt betekend het dat het de rest van de week ook meer dan 3% per dag daalt. Als er paniek uitbreekt maandag. Zal de Aex index meer dan 6% dalen alleen op maandag al. Dan zal de rest van de week de beurs met 6% tot 9% dalen iedere dag. Net zoals in 2008. Betekent einde van de week chaos voor de week erop.

Wie denkt dat de AEX index maandag positief opent moet echt stoppen met sprookjes stripboeken te lezen en terug te komen naar de realiteit. Trump en zijn vrienden willen een bearish market wellicht hebben ze daar ook op gespeculeerd dus gaat het gebeuren.

De kapitein is Trump en Trump wil een beurscrash en chaos.
Als, als, als...... Je noemt je zelf realist...... maar dit lijkt meer op doemdenken, soort perfect storm scenario....... als mijn tante morgen een piemeltje heeft, is het plotseling mijn oom..........of toch niet?

En Trump is helaas niet de kapitein hoor, in zijn grootheidswaan denkt hij China economisch d baas te kunnen, maar dat wordt een zeer koude kermis. Chinezen hebben oneindig geduld, de tijd aan hun zijde en, misschien wel het belangrijkst, de lat der verwachtingen in dat land ligt een stuk lager dan in de VS.

Good luck!
Stock Exchange Monkey
0
Ach Fred maar effe bijstaan :)
China to release document laying out stance on negotiations with US as trade war escalates
www.cnbc.com/2019/06/01/china-to-rele...
Donald de Kwakerd
0
India is nu ook aan de beurt. Nog even en "we" duiken in een recessie. Ik hoop dat het dan bij een handelsoorlog blijft.
DeBlauweRidder
0
quote:

Realist2018 schreef op 1 juni 2019 15:42:


Ik denk dat we komende week veel verder wegzakken indien paniek uitbreekt kan het zwaar crashen richting de 400 punten. Als het enig zins daalt zitten eind volgende week rond de 470 punten.

China en Mexico gaan ook reageren. Sterker nog China koopt geen enkele Soja meer van de VS en ook zeldzame materialen worden niet meer aan de VS geleverd.

Daarnaast zal de confrontatie met Iran en China grote gevolgen hebben voor de beurzen. Beurzen kunnen hierdoor zelfs in elkaar klappen waaronder Aex index richting de 200 punten en DOW Jones weer onder de 10.000 punten.

De auto industrie wordt snoeihard geraakt en de banken ook. Olie prijs is vrijdag met rum 6% gecrasht betekend ook harde klappen voor Shell.

Als de Aex index maandag meer dan 3% daalt betekend het dat het de rest van de week ook meer dan 3% per dag daalt. Als er paniek uitbreekt maandag. Zal de Aex index meer dan 6% dalen alleen op maandag al. Dan zal de rest van de week de beurs met 6% tot 9% dalen iedere dag. Net zoals in 2008. Betekent einde van de week chaos voor de week erop.

Wie denkt dat de AEX index maandag positief opent moet echt stoppen met sprookjes stripboeken te lezen en terug te komen naar de realiteit. Trump en zijn vrienden willen een bearish market wellicht hebben ze daar ook op gespeculeerd dus gaat het gebeuren.

De kapitein is Trump en Trump wil een beurscrash en chaos.
Zou goed mogelijk zijn. Denk dat dit het begin is van een mogelijk recessie.
Hoe verder en diepgaand deze handelsoorlog gaat hoe moeilijker en langer het duurt tot een deal gesloten kan worden.
Laat je in ieder geval niet beïnvloeden door leusens zoals mooi koopmoment, dividend, en andere. Zelf zit ik op het reserve bankje langs de zijlijn. Tot nu nog het beste resultaat. Mijn verwachting sluit aan bij Realist2018. Onderweg naar een recessie.
Ik wens zitterblijvers in ieder geval heel veel sterkte,maar ben voorzichtig.
wiegveld
0
Trump speelt een spel.
1) Hij moet de economie op orde hebben tijdens verkiezingsjaar. Lijkt erop te sturen dat FED rente gaat verlagen en speelt in op koopt USA waar in de winkel.
2) Recessie is een groot risico dat hij lijkt te onderschatten. Of hij denkt dat het de USA voorbijgaat.
3) Europa lijkt nu de volgende die aan de beurt is. Daimler, BMW etc. kunnen de sjaak worden hoewel ze in USA produceren.
4) Enige fout die trump nu maakte is Mexico. Net nieuw akkoord gesloten en nu heffingen om illegale zuid amerikanen te bestraffen, dat is een stommiteit lijkt mij. Zo wordt je onbetrouwbaar.
5) Ik vraag me af of de rest zonder USA kan maar ken het antwoord: Neen, USA is technologisch onovertroffen en onmisbaar en daarom zit de eindwinnaar in het Witte Huis.
35 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.