J.C. Flowers doet weer pluk NIBC in verkoop

Door AFN op 5 maart 2019 18:41 | Views: 2.857

AMSTERDAM (AFN) - J.C. Flowers, meerderheidsaandeelhouder van NIBC, heeft weer een pluk aandelen van de Haagse zakenbank in de verkoop gedaan. Het gaat om 11,7 miljoen stukken. Dat komt neer op een belang van 8 procent.

De stukken zijn verkocht voor 8,40 euro per aandeel. De afwikkeling van de transactie zal naar verwachting plaatsvinden op 8 maart. Het aandeel NIBC sloot dinsdag op 9,20 euro. J.C. Flowers heeft nu nog 73,64 procent van NIBC in handen.

Reggeborgh Invest heeft deelgenomen voor een aantal aandelen gelijk aan ongeveer 1,2 procent van het aandelenkapitaal van NIBC. Daarnaast heeft Reggeborgh ermee ingestemd om nog eens 5 procent van J.C. Flowers te kopen. Het sluiten van deze volgende transactie is onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank (DNB).

Rentree

Op de resterende aandelen NIBC geldt een zogeheten lock-upperiode van 90 dagen voor J.C. Flowers. NIBC ontvangt geen opbrengsten uit de transactie

Vorig jaar maakt NIBC zijn rentree op de beurs in Amsterdam. J.C. Flowers zette toen ruim een kwart van de bank in de markt.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
Toddemij
0
Gewoon al bekend dat JC zijn belang wil verkleinen. Reggeborgh vind het een prima investering en dat is het gezien het div. Ruim 9 % rendement alleen al op het dividend.
h980577.
0
Iedereen wist dit al, dus positief dat die wolk boven de markt kleiner wordt.

KT wat koersdruk wrsch
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.