Meer passagiers aan boord bij KLM

Door AFN op 8 februari 2019 07:45 | Views: 1.658

PARIJS (AFN) - KLM heeft in januari meer passagiers verwelkomd dan een jaar eerder. Het aantal reizigers bij de luchtvaartmaatschappij steeg met 1,6 procent tot bijna 2,6 miljoen, zo bleek uit vervoerscijfers.

KLM-baas Pieter Elbers sprak van een goed begin van het nieuwe jaar. ,,De stijgende lijn voor KLM van 2018 zet zich ook in 2019 voort", zo zei hij. Elbers, wiens termijn bijna afloopt, staat onder flinke druk. Binnen luchtvaartconcern Air France-KLM is een machtsstrijd aan de gang over zijn positie. Topman Ben Smith van het moederbedrijf zou van Elbers af willen.

Gemiddeld genomen zaten de toestellen van KLM vorige maand voor 87,2 procent vol. Dat betekende een daling van de bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, met 0,2 procentpunt.

Transavia

Bij prijsvechter Transavia ging het aantal passagiers in de eerste maand van het jaar met 4,4 procent omhoog tot 863.000. De vliegtuigen van Transavia zaten ook niet voller omdat de capaciteit nog sterker steeg.

Voor heel Air France-KLM, inclusief de dochterondernemingen Transavia en HOP!, kwam het vervoer in januari uit op 7,4 miljoen passagiers, een stijging met 1,5 procent ten opzichte van januari 2018. De bezettingsgraad voor de gehele groep was 85,7 procent, een verslechtering met 0,8 procentpunt.

De vrachtdivisie van het Air France-KLM vervoerde minder goederen, terwijl de capaciteit wel groeide. De vrachtruimen zaten daardoor in doorsnee minder vol.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.