Wall Street hoger richting rentebesluit Fed

Door AFN op 19 december 2018 15:46 | Views: 4.644

Wall Street hoger richting rentebesluit Fed

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag hoger geopend. Beleggers op Wall Street zijn vooral in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve. De Amerikaanse koepel van centrale banken kondigt later op de dag waarschijnlijk een renteverhoging aan.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening een plus van 0,3 procent op 23.748 punten. De brede S&P 500 klom ook 0,3 procent, tot 2553 punten, en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 0,2 procent tot 6798 punten.

Het rentebesluit komt om 20.00 uur (Nederlandse tijd) naar buiten, gevolgd door een toelichting van Fed-voorzitter Jerome Powell. Het zou de vierde rentestap van dit jaar worden. De toelichting zal nauwlettend worden gevolgd voor indicaties over het toekomstige beleid. Er wordt gespeculeerd dat de Fed volgend jaar een stuk terughoudender kan zijn met het verhogen van de rente.

China

De Chinees-Amerikaanse handelsvete kan ook op aandacht rekenen. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin zei dat er in januari overleg zal zijn over een wapenstilstand in het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten.

Bij de bedrijven zakte FedEx dik 8 procent, na een verlaging van de winstverwachting voor het hele boekjaar. De pakketbezorger kampt onder meer met zwakkere marktomstandigheden in Europa. Chipproducent Micron Technology verloor daarnaast bijna 8 procent, na tegenvallende verwachtingen. De prognoses van farmaceut Eli Lilly voor 2019 lijken wel in goede aarde te vallen, net als de verhoging van het dividend. Eli Lilly ging een kleine 3 procent vooruit.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

10 Posts
suskewiet
0
sorry ik geloof niet in goud ,er staat niks tegenover ;
Vroeger had het een waarde tegen over munten .
komt nooit meer terug ?
Openneer
0
quote:

suske wiet schreef op 19 december 2018 17:22:

sorry ik geloof niet in goud ,er staat niks tegenover ;
Vroeger had het een waarde tegen over munten .
komt nooit meer terug ?

Ik vertrouw goud meer dan de munten. De munt is waard wat de gek ervoor geeft. Bovendien is de dollar nog maar een fractie waard van wat hij vroeger waard was, door inflatie. Goud heeft geen last van inflatie, terwijl de goudprijs toch al die jaren in dollars wordt uitgedrukt, zonder inflatiecorrectie. Er klopt dus iets niet.
Geld is gebaseerd op vertrouwen. En het vertrouwen wordt steeds kleiner...
Louis7
0
@Iex, de koers naast dit artikel van de NY-DJ-Industrial klopt nog steeds niet, deze is nog van 20 november.
[verwijderd]
0
Wat gebeurt er dan straks eigenlijk om 20 uur?
Bij welk soort nieuws gaat de koers omhoog/omlaag?
De rente wordt toch sowieso verhoogd? Dat is toch al een beetje zeker? Of wordt daar dan zogenaamd verbaasd op gereageerd met een flinke koersdaling? Of is er nog meer?
chogogo
0
Ik verwacht dat de rente omhoog gaat met een verhaal dat volgend jaar de rente niet verhoogd wordt als het tegen zit
chogogo
0
Robin82
0
ze schrijven ook:geen renteverhoging betekend goed neuws:economie draait nog steeds god. Renteverlaging:het gaat wel minder maar we gaan weer verlagen en meer stimuleren;maw de dow jones kan/mag alleen naar de 30.000...
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.