Brentolie duikt onder 70 dollar per vat

Door AFN op 9 november 2018 12:04 | Views: 4.848

Brentolie duikt onder 70 dollar per vat

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van een vat Brentolie is vrijdag gezakt tot onder 70 dollar, het laagste niveau in zes maanden. De olieprijzen zijn nu al met meer dan 20 procent gedaald sinds begin oktober nog het hoogste niveau in vier jaar werd bereikt.

Inmiddels gaan de olieprijzen al tien handelsdagen op rij omlaag. Dat komt mede door de toestemming die acht landen hebben gekregen van de Verenigde Staten om olie te blijven kopen van Iran, na het ingaan van de Amerikaanse sancties tegen het land. Ook berichten over een recordproductie in de VS en de mogelijkheid dat oliekartel OPEC de productie volgend jaar kan gaan verlagen zorgen voor druk op de prijzen omdat er weer een overschot op de markt kan ontstaan. De OPEC komt dit weekeinde bijeen in Abu Dhabi.

Vrijdag richting het middaguur noteerde een vat Brentolie (van 159 liter) 1,6 procent in de min op 69,54 dollar. Een vat Amerikaanse zakte 1,8 procent tot 59,62 dollar.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
suskewiet
0
Amerika heeft schrik ,stijgende lonen 3% en stijgende olie is olie op het vuur voor rente stijging .
Veel landen moeten terug op adem komen en dat kan met lagere dollar en olie .
In feite goed nieuws ;
Olie prijs rond de 65
het zwaard
0
Eigen schuld dikke bult. Eerst een boycot tegen Iran zodat de prijs van de olie stijgt en dan terug op de rem, zodat de Amerikaanse burger er niet te veel last van heeft. Trump op z'n best. Nu nog de stijgende inflatie aanpakken Donald !
Traveler@repair
0
Stijgende inflatie pak je aan door olie lager te zetten, immers olie zit overal in, transporten, verpakkingen, plastics, energierekeningen enz. .
babynew
0

RD is toch de grootste LNG handelaar, waarvan de prijs twee weken geleden nog $3.12 mmBtu noteerde en momenteel tegen de $3.98 mmBtu noteerd, een vaatje is goedkoper maar de winst van RD werd vorige kwartalen gedrukt door de lage gasprijs, hoe nu verder?
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.