Recordwinst voor Bank of America

Door AFN op 15 oktober 2018 13:38 | Views: 3.627

Recordwinst voor Bank of America

CHARLOTTE (AFN) - Bank of America (BofA) heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een winst van 7,2 miljard dollar. Volgens topman Brian Moynihan is sprake van de hoogste kwartaalwinst ooit voor de bank.

BofA profiteerde onder meer van de eerdere belastingverlagingen en de verbeterde economische omstandigheden. Ook de oplopende rentes deed de financiële prestaties van de Amerikaanse bank goed.

De nettowinst steeg op jaarbasis met 32 procent. Bij de consumentendivisie was sprake van een winst van 3,1 miljard dollar. Dat betekende een stijging met 49 procent op jaarbasis. Bij de divisie vermogensbeheer werd 1 miljard dollar winst gemaakt, hetgeen 31 procent meer is dan een jaar eerder. Ook bij de divisies Global Banking en Global Markets was sprake van een winstgroei.

De totale inkomsten stegen met 4 procent tot 22,8 miljard dollar. De algehele prestaties van BofA waren in doorsnee ook iets beter dan door kenners werd voorzien.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

2 Posts
Mrx77
0
Financials in usa afgelopen vrijdag stegen dik 5 procent obv kwartaalcijfers en onze financials stijgen niet mee. Indien de cijfers tegenvielen en ze daalde in usa met 5 procent daalde onze financials wederom met 5 procent. Wel de last in europa maar niet de lust...
turpeklitser
0
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.