Chinese webwinkelreus voert verkopen flink op

Door AFN op 23 augustus 2018 13:54 | Views: 2.150

HANGZHOU (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese internetgigant Alibaba maakt stormachtige groei door. Het bedrijf, dat vaak met de Amerikaanse webwinkel Amazon wordt vergeleken, harkt veel extra geld binnen door tal van investeringen in bijvoorbeeld clouddiensten en supermarkten.

In de drie maanden tot en met juni steeg de omzet met 61 procent op jaarbasis tot 11,8 miljard dollar. Door de vele investeringen ging de winst wel omlaag, met 41 procent naar zo'n 1,3 miljard dollar.

Alibaba heeft in China een eigen supermarktketen, genaamd Hema. Die wordt momenteel flink uitgebreid, in een poging minder afhankelijk te worden van de normale webwinkelactiviteiten. Online kampt Alibaba in eigen land met toenemende concurrentie van JD.com en Pinduoduo.

Deal

Onlangs werd ook een deal gesloten met de Amerikaanse supermarkt Kroger. Die gaat via de kanalen van Alibaba producten aan de man brengen in China. Volgens kenners reageerden de Chinezen zo op de overname van supermarkt Whole Foods door hun Amerikaanse rivaal Amazon.

Er is overigens geen verband tussen de Chinese Hema en de HEMA uit Nederland. De keten heeft als logo een nijlpaard. Het Chinese woord voor nijlpaard spreek je min of meer uit als hema.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.