Nikkei eindigt week met winst

Door AFN op 17 november 2017 07:17 | Views: 1.183

Nikkei eindigt week met winst

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag met een kleine winst geëindigd. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen overwegend vooruit. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming op Wall Street. Vooral technologiebedrijven waren in trek in navolging van de koerswinsten onder Amerikaanse branchegenoten.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging 0,2 procent hoger het weekeinde in op 22.396,80 punten. De Japanse hoofdindex zakte deze week ruim 1 procent en staakte daarmee een negenweekse winstreeks.

De chiptoeleveranciers Tokyo Electron en Sumco Corp behoorden tot de sterkste stijgers met winsten van 1 procent en 4,9 procent. De technologiebedrijven Sony en Panasonic dikten 0,7 en 0,8 procent aan.

Verkoop

Toshiba steeg 1 procent. Het geplaagde technologieconcern liet weten dat berichten over een mogelijke verkoop van zijn PC-activiteiten niet waar zijn. Zakenkrant Nikkei meldde eerder dat Toshiba zijn computerdivisie wil verkopen aan het Taiwanese Asustrek Computer.

De All Ordinaries in Sydney steeg 0,3 procent en de Kospi in Seoul 0,1 procent. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,8 procent in de plus.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.