Nauwelijks beweging op Europese beurzen

Door AFN op 6 november 2017 15:50 | Views: 1.612

Nauwelijks beweging op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden maandagmiddag dicht bij de slotstanden van vrijdag. Op het Damrak in Amsterdam kreeg SBM Offshore rake klappen omdat het bedrijf in de Verenigde Staten een nieuwe boete boven het hoofd hangt. Altice stond na de koersval van vrijdag opnieuw onder druk. PostNL deed het juist goed na presentatie van kwartaalcijfers.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na aanvang van de handel in New York een fractie hoger op 555,31 punten. De MidKap daalde 0,1 procent, tot 855,25 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren 0,1 procent. Londen noteerde vlak.

SBM Offshore kelderde bijna 13 procent in de AEX. De toeleverancier aan de olie- en gasindustrie houdt rekening met een nieuwe boete in de VS in verband met een groot Braziliaans omkoopschandaal. SBM heeft daarvoor zo'n 205 miljoen euro opzij gezet.

Altice verder onderuit

Altice (min 8,9 procent) zakte verder weg na de koersval van ruim 22 procent op vrijdag. Altice USA, de Amerikaanse tak van het telecom- en kabelbedrijf, gaat een strategische samenwerking aan met het Amerikaanse Sprint. De samenwerking volgt kort na het bericht dat de fusiegesprekken tussen telecommaatschappij Sprint en branchegenoot T-Mobile US definitief zijn stopgezet.

Vopak verloor 5,3 procent. Het tankopslagbedrijf is nog voorzichtiger geworden over het te verwachten jaarresultaat. Het bedrijf rekent momenteel op een daling van het bedrijfsresultaat met circa 10 procent. Eerder ging Vopak uit van een winstdaling van 5 tot 10 procent.

PostNL bovenaan

In de MidKap prijkte PostNL bovenaan met een plus van 4,4 procent. De postbezorger profiteerde afgelopen kwartaal van een aanhoudend sterke groei bij de pakketbezorging. Beursintermediair Flow Traders sloot de rij met een verlies van meer dan 2,5 procent.

Beter Bed, dat vrijdag 9 procent kwijtraakte, zakte verder weg. De beddenverkoper verloor 3,6 procent na adviesverlagingen door ING en ABN AMRO.

De euro was 1,1586 dollar waard, tegen 1,1602 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,2 procent meer op 55,75 dollar. Brentolie steeg 0,5 procent in prijs tot 62,37 dollar per vat.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.