Weinig beweging op Europese beurzen

Door AFN op 3 november 2017 15:44 | Views: 2.785

Weinig beweging op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen bleven vrijdagmiddag dicht bij de slotstanden van een dag eerder. De kleine openingswinsten uit de ochtend werden niet vastgehouden. Op het Damrak stonden telecombedrijf Altice en luchtvaartcombinatie Air France-KLM onder druk. Beleggers hadden ook meer verwacht van het officiële Amerikaanse banenrapport.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de middaghandel vrijwel vlak op 553,91 punten. De MidKap daalde 0,2 procent tot 855,14 punten. De beurs in Parijs daalde 0,2 procent. Frankfurt en Londen waren nagenoeg vlak.

Altice kelderde bijna 20 procent in de AEX en was daarmee veruit de grootste daler. De koersval was de grootste in meer dan drie jaar. Het telecom- en kabelbedrijf is voorzichtiger geworden over zijn resultaatverwachting voor heel 2017. Ook kreeg Altice van het effectenhuis Louis Capital zijn eerste verkoopadvies. Informatieleverancier Wolters Kluwer ging aan kop met een winst van 1,7 procent.

Winst

In de MidKap duikelde Air France-KLM 6,5 procent. Dat is de grootste koersdaling sinds juni 2016. De luchtvaartcombinatie boekte afgelopen kwartaal fors meer winst dankzij een sterke vraag naar vliegreizen en stijgende ticketprijzen. Een gebrek aan voortgang met kostenbesparingen baart beleggers echter zorgen.

ASMI (plus 2 procent) voerde de stijgers bij de middelgrote bedrijven aan. Paul Singer, oprichter van de Amerikaanse activistische investeerder Elliott Management, meldde een belang van 3,6 procent in het chipbedrijf.

Ophef

Bij de kleinere bedrijven dook Beter Bed 8,8 procent omlaag na tegenvallende omzetcijfers. De beddenverkoper heeft last van de recente ophef in Duitsland over te hoge concentraties van een giftige stof in schuimmatrassen. De kwartaalcijfers van detacheerder Brunel (plus 5,8 procent) vielen wel in goede aarde.

In Parijs daalde Société Générale 4 procent. De Franse bank boekte minder winst doordat de inkomsten uit de handel in aandelen en obligaties onder druk stonden. Renault klom bijna 4 procent. De Franse staat verkoopt een belang van bijna 5 procent in de automaker. Na de verkoop heeft de Franse staat nog 15 procent van de aandelen Renault in handen.

De euro was 1,1625 dollar waard, tegen 1,1658 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,3 procent tot 54,71 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 61,00 dollar per vat.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.