'GE keldert op licht hoger Wall Street'

Door AFN op 20 oktober 2017 14:41 | Views: 2.864

'GE keldert op licht hoger Wall Street'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting iets hoger openen, dankzij optimisme bij beleggers over de belastinghervormingen die president Donald Trump wil doorvoeren. Industrieconcern General Electric (GE) lijkt een inktzwarte beursdag te krijgen na een winstwaarschuwing en tegenvallende kwartaalcijfers.

De Amerikaanse Senaat is akkoord gegaan met de begroting voor het fiscale jaar 2018. Hiermee moet het makkelijker worden om in 2018 een grote belastinghervorming door te voeren die gunstig moet uitpakken voor het Amerikaanse bedrijfsleven en de economie.

GE gaf een winstalarm voor heel 2017 vanwege de moeilijke marktomstandigheden bij de energieactiviteiten. Topman John Flannery sprak van een zeer uitdagend kwartaal voor het industriële conglomeraat. In de handel voorbeurs staat het aandeel circa 7 procent in het rood.

Procter & Gamble

Ook was- en verzorgingsmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) opende de boeken. Deze werden eveneens lauw ontvangen en de koers van P&G lijkt in de min te gaan openen. Betalingsverwerker PayPal maakte donderdag nabeurs cijfers bekend. Die waren beter dan verwacht en PayPal staat een flink hogere opening te wachten

Andere bedrijven die met kwartaalpublicaties kwamen waren onder meer industrieconcern Honeywell, uitzendbedrijf ManpowerGroup en de oliedienstverleners Schlumberger en Baker Hughes.

Celgene

Biotechnoloog Celgene gaat ook in het rood openen, nadat werd aangekondigd dat het stopt met testen voor een middel tegen de ziekte van Crohn.

Verder staan speeches op de agenda van Fed-voorzitter Janet Yellen en is er een paneldiscussie met Fed-bestuurder Loretta Mester.

Verkoop bestaande woningen

Op macro-economisch gebied staan gegevens op de rol over de verkoop van bestaande woningen in de VS. Die komen kort na opening naar buiten.

De beurzen op Wall Street lieten donderdag aan het slot geen grote koersuitslagen zien. De Dow-Jonesindex en de S&P 500 wisten wel nipt nieuwe recordstanden te bereiken. De Dow eindigde licht hoger op 23.163,04 punten en de S&P steeg een fractie tot 2562,10 punten. De technologiebeurs Nasdaq zakte 0,3 procent tot 6605,07 punten.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

4 Posts
Brogembank
0
Tja.. wat is kelderen?
Premarket stond GE idd bijna 9% in de min, nu amper -3%...

Mogelijk bijkoopmoment binnenkort (heb er nu een kleine positie in gekocht rond 25.5) wanneer de strategie update van de nieuwe topman Flannery komt.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.