'Geen wijziging strategie ING door shuffle'

Door AFN op 15 maart 2017 08:55 | Views: 1.960

'Geen wijziging strategie ING door shuffle'

AMSTERDAM (AFN) - De strategie van ING zal geen grote veranderingen ondergaan, na de wisselingen in de raad van bestuur van de bank. Dat denken analisten van KBC Securities.

Financieel directeur Patrick Flynn heeft besloten zijn loopbaan elders voort te zetten en vertrekt na de aandeelhoudersvergadering op 8 mei. Risicodirecteur Wilfred Nagel gaat op 1 augustus met pensioen. ING wil Koos Timmermans en Steven van Rijswijk benoemen als respectievelijk financieel directeur en risicodirecteur.

KBC merkt specifiek op het vertrek van Nagel als risicodirecteur ,,betreurenswaardig'' te vinden gezien ,,zijn sterke trackrecord'' op het gebied van risicomanagement.

Timmermans

De voorgestelde financieel directeur Timmermans heeft volgens de marktvorsers verder de Benelux-activiteiten van ING in goede banen weten te leiden. Het ontbreekt hem volgens de kenners wel aan ervaring wat betreft het besturen van een beursgenoteerde onderneming. Het is daarom volgens KBC moeilijk om te oordelen over zijn ideeën wat betreft belangrijke zaken als kapitaalallocatie.

KBC hanteert een hold-advies op ING en verhoogde woensdag het koersdoel naar 14,50 euro. Het aandeel ING sloot dinsdag op 14,33 euro.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.