'Noorwegen pompt meer oliegeld in aandelen'

Door AFN op 16 februari 2017 18:09 | Views: 2.425

OSLO (AFN) - Noorwegen is van plan een groter deel van het geld in het grootste soevereine fonds ter wereld uit te geven aan aandelen. De extra uitgaven kunnen een flinke impuls voor de wereldwijde aandelenmarkten betekenen. Dat meldde de Financial Times donderdag.

Het land heeft zo'n 900 miljard dollar aan olie-inkomsten opgepot. Van dat geld wordt nu 60 procent belegd in aandelen, maar de centrum-rechtse regering wil dat opvoeren tot 70 procent. Het kabinet wordt gesteund door het fonds zelf en door een groep deskundigen, maar heeft nog wel de zegen nodig van het Noorse parlement.

De grootste koerswijziging voor het fonds in decennia zou betekenen dat er minder geld gaat naar obligaties. Ook komt er een kleiner deel van de significante olie-inkomsten van het land beschikbaar voor overheidsbestedingen.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
gyronando
0
Als ons eurofiele kabinet dit ziet hoe die noren hun zaken
behartigen dan zouden ze toch met het schaamrood op de kaken af moeten treden.Of zijn ze werkelijk te stom omdat te zien?
[verwijderd]
0
quote:

gyrolando schreef op 16 februari 2017 19:09:

Als ons eurofiele kabinet dit ziet hoe die noren hun zaken
behartigen dan zouden ze toch met het schaamrood op de kaken af moeten treden.Of zijn ze werkelijk te stom omdat te zien?
Ach joh dat is allemaal nog de schuld van Joop den Uyl ( die plaat blijven ze voor eeuwig herhalen ).

Over 10 jaar is het gas op en dan komen ze per jaar 12 miljard tekort op de begroting.
Steenbok
0
op de kaken af moeten treden. Het werkwoord is aftreden. Dus: moeten aftreden. Dit is geen kritiek maar je ziet het vaak ook in krant en opinieblad.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.