Kleine plus voor rustige beurs Amsterdam

Door AFN op 25 november 2016 17:41 | Views: 2.828

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is vrijdag na een rustige handelsdag met een kleine plus het weekeinde ingegaan. Ook elders in Europa stonden lichte winsten op de borden. Beleggers bleven vrijwel verstoken van richtinggevend nieuws. Op Wall Street wordt een halve dag gehandeld.

De Amsterdamse AEX-index eindigde 0,1 procent hoger op 457,99 punten. De MidKap sloot vlak op 652,68 punten. De graadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs wonnen tot 0,2 procent.

ABN AMRO daalde 1,1 procent in de AEX. De topman van de Scandinavische bank Nordea liet in een interview met persbureau Bloomberg weten weinig kans te zien op de eerder beoogde fusie met ABN. Vorige maand bleek al dat een toenaderingspoging van Nordea afgelopen zomer door ABN en de Nederlandse staat werd afgewezen.

Heijmans

SBM Offshore en ASML bungelden onderaan de AEX met een verliezen tot 1,4 procent. Unilever, Wolters Kluwer en Heineken voerden de lijst van 25 hoofdfondsen aan met koerswinsten tot 1,9 procent.

Bij de kleinere bedrijven zakte Heijmans ruim 3 procent. Het geplaagde bouwbedrijf kondigde het vertrek aan van topman Bert van der Els, nadat eerder deze maand financieel directeur Mark van den Biggelaar al had besloten begin volgend jaar terug te treden. Heijmans zag zijn beurskoers afgelopen weken halveren door grote zorgen over de financiële toekomst van het bedrijf.

In Parijs noteerde Europcar licht hoger. De Franse autoverhuurder heeft besloten Caroline Parot per direct de leiding te geven. Zij was tot op heden de vicevoorzitter van het bedrijf, dat in de zomer van 2015 naar de beurs werd gebracht.

Euro

In Zürich steeg farmaceut Actelion 16,5 procent. Het bedrijf bevestigde dat het Amerikaanse Johnson & Johnson interesse heeft in een overname. Daarmee zou circa 17 miljard dollar zijn gemoeid.

De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 3,3 procent naar 46,38 dollar. Brent werd 3,3 procent goedkoper bij 47,39 dollar per vat. De euro werd voor 1,0598 dollar verhandeld, tegen 1,0570 dollar bij het slot van de Europese beurzen op donderdag.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

3 Posts
[verwijderd]
0
oef olie zakt momenteel hard zeg, kijk even een kwartiertje niet, en hoppah ruim 1% eraf. hmmmmm, ik weet niet of dit die dollar is, die sterk aan het worden is. of dat het saudië arabië is. gas zakt mee btw.

ik heb eigenlijk helemaal geen zin om die schommelingen te volgen. maar ergens is het ook wel speciaal om historische zeldzame bewegingen te zien. soms gewoon binnen het uur.

turbulentie? wanneer gebeurt er zoveel turbulentie?
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
ik zit even te wachten tot er minimaal een procent bij komt. hij lijkt wat langzamer te gaan. maar heb de meebewegende grafiek niet bij de hand. meestal swingt die nog wat omhoog.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.