Winst BASF omlaag

Door AFN op 27 oktober 2016 08:06 | Views: 2.276

LUDWIGSHAFEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft de winst in het derde kwartaal zien dalen. Dat kwam onder meer door een kleinere bijdrage van zijn olie- en gasdivisie. Het bedrijf presenteerde donderdag zijn cijfers in zijn hoofdlocatie in Ludwigshafen, waar anderhalve week geleden enkele medewerkers omkwamen door een zware explosie.

BASF zette een winst in de boeken van 888 miljoen euro, ruim een kwart minder dan een jaar eerder. De opbrengsten namen met een vijfde procent af tot zo'n 14 miljard euro. Die sterke daling kwam vooral door de grote ruil van bezittingen met het Russische gasconcern Gazprom vorig jaar.

BASF gaf aan dat de gevolgen van de explosie wel een effect zullen hebben op de jaarcijfers, maar handhaafde desondanks de verwachtingen.

Explosie

Tijdens de presentatie van de cijfers sprak het bedrijf tegen dat de explosie op 17 oktober een gevolg is van bezuinigingen binnen het bedrijf. BASF houdt vol dat al het onderhoud volgens het normale schema wordt uitgevoerd.

Topman Kurt Bock staat woensdag voor zijn eerste publieke optreden sinds de explosie. De afgelopen dagen kreeg hij veel kritiek op zijn zwijgen over de ramp. BASF had overigens een aantal dagen voor de ramp al voorlopige cijfers prijsgegeven over het afgelopen kwartaal.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.