Economische groei eurozone houdt aan

Door AFN op 12 februari 2016 11:09 | Views: 5.671

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het laatste kwartaal van vorig jaar in hetzelfde tempo gegroeid als in het voorgaande kwartaal. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat vrijdag bekend.

De groei in de eurolanden stabiliseerde op gemiddeld 0,3 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Daarmee voldeed de vooruitgang aan de verwachtingen van economen. Dat gold ook voor de plus van 1,5 procent die werd geboekt in vergelijking met het vierde kwartaal van 2014.

Spanje was de uitblinker in de eurogroep, met een groei van 0,8 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het CBS meldde donderdag al een plus van 0,3 procent voor Nederland. Duitsland boekte een even sterke groei als Nederland, de Franse economie werd 0,2 procent groter.

De krimp van de Griekse economie zwakte vorig kwartaal af, tot 0,6 procent. In het derde kwartaal werd nog een min van 1,4 procent gemeten in Griekenland. Finland is het enige andere euroland met een krimpende economie. Daar nam het bruto binnenlands product in de laatste drie maanden van vorig jaar met 0,1 procent af.

Meld u aan voor de EuroBench.com dagelijkse nieuwsbrief

en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de beurs!

 

Reacties

5 Posts
[verwijderd]
0
Laten we nou toch eens zien dat Europa nog geen verloren economie is. Daadkracht, handelsgeest en een schop onder de kont voor de zuiderlijke landen, en voor je het weet blijven we weer vooruit op de rest van de wereld.
[verwijderd]
0
Tsja, er wordt niet ingegaan op de oorzaak van de huidige (wereld-)economie problemen. Dan lijkt het steeds alsof alles wel meevalt als je een los macrocijfer publiceert.

We zullen in de nabije toekomst een terugval gaan zien. Voor een groot deel omdat er een afname is in de omloopsnelheid en hoeveelheid van valuta/schulden.
Alle acties van de centrale banken zijn puur gericht om die twee omhoog te houden. DAT bedoelen de centrale banken namelijk met inflatie. Veel mensen denken aan prijs-inflatie maar dat is een gevolg van de inflatie.
[verwijderd]
0
quote:

Voc schreef op 12 februari 2016 11:12:

Mooi toch
Inderdaad dankzij het blinde geldkraan-beleid van de ECB en eigenlijk wereldwijd. Het zal op een dag minder mooi zijn als de geldkraan dichtgedraaid wordt! Dan pas zullen we ontwaken, gisteren zijn er gelukkig mensen wakker geworden en hebben wat goud ingeslagen. Ze hebben de zaken door en doen dat voor wat komen gaat, ik zou zeggen verstandig!
xkinkykongx
0
Pff iedereen doet alsof het iets nieuws onder de zon is... Ja we zitten in een bubble, ja die barst een keer en ja dan begint het weer opnieuw...
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.